Temat: Szkody Wyrządzone przez Ostatnie Burze :(:(:(:(
Cześć Chłopcy ten Post założyłem po to żebyście Napisali o szkodach wyrządzonych w waszych Rejonach przez Ostatnie Częste Burze ...:(:(:(:(
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Szkody Wyrządzone przez Ostatnie Burze :(:(:(:(
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć Chłopcy ten Post założyłem po to żebyście Napisali o szkodach wyrządzonych w waszych Rejonach przez Ostatnie Częste Burze ...:(:(:(:(
u mnie troszke pszenica leży a tak to może byc ale pogogda fatalna
u mnie pogoda nie narozrabiała jak narazie tylko ta mszyca cholerna w pszeenicy niedało wczesniej prysnąc bo co dnia leje disiaj miedzy burzami udało mi sie dokarmić france po dwóch ggodzinach leżała wszystka na ziemi a z ciagnika nazgarniałem całe wiadro tego gówna tyle tego było na kłosach a jak u was
U mnie zboża stoją tylko co dzień leje łąk nie można kosić oby się to skończyło i nie robiło już więcej szkód na polach
u mnie jeczmiona i rzepaki zmieszane do samej ziemi o rzepak sie nie martwie tylko o jęczmien bo jak dalej bedize padalo to zgnije do do okolicznych rzek to masakre robia z racji że mieszkam stosunkowo blisko czech i tam tez pada wiec obudzili sie i ze swoich zbiorników retencyjnych spuszczają wode więc i u nas zie obudzili zaczeli spuszczac wode z okolicznych zalewów (dobromierz. zagóże) i wioski co sa nad rzekami zalane masakra i własnie zaczyna sie impreza na podwórku ciekawe co do rana bedize padało deszcz,grad czy co tam jeszcze ??:|
Wojtas sąsiedzie(50km) umnie we wtorek można było robić spływ kajakowy... a dziś(czwartek) przed 21.00 robiło się grożnie ale jakoś spokojnie przeszło.
diablo-31 to gdzie mieszkasz może keidyś wpadnem przejazdem
Ja u siebie skosiłem 2 hektary łąki na siano i ta trawa to chyba zgnije bo dzień w dzień leje deszcz. Zboża to od tego deszczu zaczynają się wykładać najbardziej żyto, gryka nic nie chce rosnąć stoi w miejscu bo zimno.
a zapraszam zapraszam. gm. Kondratowice jak już będziesz to mam dla gości świetną księżycówke...
kurde niedawno jechałem przez twoją wioske
a swoja drogą ciekawe co tam u Piotrfire słychac on tam mieszka blisko mietkowa i wogóle czy go tam nie zalało ?:rolleyes:
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Szkody Wyrządzone przez Ostatnie Burze :(:(:(:(
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo