Odp: Uprawa bezorkowa
Daleko nie mam
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz"
![smile](https://forum-fortschritt.pl/img/smilies/smile.png)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Uprawa bezorkowa
Strony Poprzednia 1 … 83 84 85 86 87 … 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Daleko nie mam
zapraszam serdecznie
Ty go nie zapraszaj bo Ci wszystkie traktory porozkręca.
hehe w kazdym znalazłoby sie cos do zrobienia wiec to nie problem, pod warunkiem ze poskreca
Wracając do nieornia to właśnie przejrzałem pogodę i chyba będę musiał czekać na przymrozki by ruszyć gliny przed zimą. Chyba że odkręcę połowę pazurów....
Był dziś u mnie kupiec z chełma, panie co tu jest nie tak, wszystko sprawne, nikt takiego czegoś nie sprzedaje, zawsze jest coś do zrobienia, to mówię mu że nic nie jest do zrobienia, to nie uwierzył- stwierdził że pewnie jest coś ukrytego,
I tak myślę sobie może szyby powybijać to będzie coś do zrobienia, co za kraj, człowiek szykuje picuje i utrzymuje w ładzie to jest źle, a jak burak zobaczył moją 30stke to zapytał, że chyba nią tylko do kościoła jeżdze, to powiedziałem że księdza proboszcza na dziwy nią woże
Nie wybijaj!!! Kurde nie będę wstawial. Ściągaj go z ogłoszeń, na weekendzie się widzimy i na 90% pohandlujemy:)
Spoko spoko przyjedź zobacz ja też się jeszcze zastanawiam, na razie sprzedaje ale co mi najdzie to czas pokaże a w weekend pracuje nie ma się tak dobrze że się odpoczywa
W niedzielę też? Wiesz, pisząc o wekendzie miałem na myśli niedzielę, z soboty staram się zawsze wycisnąć maxa.
Nie wiem jak to się zagrać sobota praca niedziela praca mam dyżur od 9 do 17. Najlepiej na tygodniu po południu
jeśli zrobione to co napisałeś w ogłoszeniu (a zapewne tak), jeśli jeździ tak jak wygląda to tylko brać i cieszyć się z jazdy. Kiedyś ponownie kupię 323 aby zrobić z niego stan kolekcjonerski.
Kurna ja go chyba zostawie bo przy czym ja bede grzebał
sprzedasz za 22, kupisz drugiego za 10, włożysz w niego 8, pogonisz za 22 i tak w kółko
Głupiego robota
Koniec spamowania!!!
Przepraszam poprawię sie
Jak tam prace w błocie na głęboko? Olać czy za wszelką cenę ruszać glinę przed zimą?
Generalnie jak za mokro to nie powinno się w ziemi grzebać bo to nie zdrowo.
I co począć?
Dziś pryskałem i gliny i iły zostawiam i nie ruszam resztę postaram się ruszyć, ale nie za wszelką cenę. Mam wały packera a one nie lubią mokrego i w tym roku szczerze mówiąc słabo wypadają. NIe wiem czy na przyszłość nie zrobię sobie tandemu z dwóch rurowych, na mokre lata.
Rura klei się jeszcze bardziej.
No chyba że gonisz ostro to siła odśrodkowa oczyszcza ale to musi być minimum 10km/h a ja w zwykłej ziemi ciągnę wolną 4
Chociaż przy dwóch mogło by być inaczej...
Najważniejsze średnice duże. Zrobić pierwszy 70cm drugi 50 i powinno być ok. Najlepszy może oponowy. Sam nie wiem. Ogólnie to patrząc na prędkości wg konedaty to nawet nieźle to wychodziło,a licznik niestety nie dział mi i nie wiedziałem z jaką prędkością jadę.
Wał rurowy choćby się zakleił to dalej będzie się obracał. Packer to stawał i garnął ziemię. Odjąłem skrobaki, ale i to niekoniecznie pomagało czasem. Za mokro i tyle, a kiedyś zasiać trzeba było.
Strony Poprzednia 1 … 83 84 85 86 87 … 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Uprawa bezorkowa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo