Odp: Kukurydza Na Ziarno
Panowie coś w tym jest u Osadkowskiego już w połowie stycznia pozostawały tylko resztki dobrych odmian.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie coś w tym jest u Osadkowskiego już w połowie stycznia pozostawały tylko resztki dobrych odmian.
Chłopaki wziołem w dzierżawę 4 ha pola gdzie przez 5 lat była łaka i chce zasiać tam kukurydzę .Ziemia jest IVA-B A. Jaka odmianę proponujecie ???
tyle jest tego że ciężko coś wybrać konkretnego, każda odmiana ma coś z dobrego i jakiś minus też się znajdzie.
Nasiona kukurydzy pioneer są już praktycznie niemożliwe aby je kupić przynajmiej w moim rejonie ale jeden tel i kolega koseś sprawy niemożliwe załatwi w niespeła 5min,Tomek duży plus dla ciebie,dzieki.
Sprawy niemożliwe załatwiam od ręki a na cuda trzeba poczekać jeden dzień Marczi polecam się na przyszłość i dzięki za odwiedziny i plusa .
koseś czy można w tej sprawie jeszcze się zgłosić? mam kumpla w potrzebie...
Fenol ten gość w piątek mówił że miałby jeszcze z 5 jednostek po 80tys nasion tej PR39H32.
Jest tak jak napisał Marczi ale Fenol masz dosyć daleko bo około 230 km. iednak jeśli się zdecydujesz to służę pomocą .
dzwoniłem już z dobrą nowiną ale chłopina już zaklepał syngente. W każdym razie dziękuję.
rok temu miałem komfortową sytuację bo kumpel miał rezerwowo na ponad 80 ha więc można było siać ile dusza zapragnie i w tym roku pewnie też będzie miał więcej bo zawsze zamawia ciut więcej a ponadto zawsze dają mu coś darmo na próbę a że sieje tego ponad 200 to się nazbiera
Chemirol do zakupu kukurydzy na 30 ha daje 3 jednostki luigi za darmo, dobre i to.
Czy kontraktujecie kukurydze?
Mam propozycję po min 500 netto + cena do negocjacji w dniu sprzedaży potrącenia 10 zł za 1%.
Zakontraktowałem 200 ton po 50 +vat przy 30% do bioagry.
Teraz jest tendencja spadkowa więc na kontrakty słaby okres najlepiej jak jest na maximach.
Ja podpisałem z Woźniakiem 540 + vat
ja dzisiaj przywiozłem sobie QQ, VITRAS, BOSMAN i SUBITO FAO pow 260 . w sumie 360 000 jednostek na 3.5ha ( rozstaw 0.6m) oraz zamówiłem SMOLITOP`a na ziarno 200 000 jednostek na 2.5 ha (rozstaw 0.8m). W tym roku po 4 letniej przerwie sieje z przeznaczeniem na ziarno. Siał ktoś którąś z tych odmian ?
560 000 jednostek cała polskę obsiejesz
To jest 560 tys ziaren QQ na 6 ha to wychodzi 6x10000m^2 / 560000 daje jedną roślinę na 0.11 m^2 czyli średnio rozstaw 0.8m x 0.14m . O ile pamiętam Polska ma więcej hektarów
Andrew w kukurydzy są dwa rodzaje jednostek :50tyś i 80 tyś ziaren w jednostce (worku ) czyli jeśli i 560 tyś jednostek tych większych starczy na 560tyś ha. :hmmm:
No to mamy fest obszarnika na forum
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo