Odp: Case devid brown
Wojtas, czy mi się zdaje czy masz w nim filtry paliwa od Deutz Fahr-a?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Case devid brown
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wojtas, czy mi się zdaje czy masz w nim filtry paliwa od Deutz Fahr-a?
filtry paliwa hmm nie wiem ... jak potrzebuje odkręcam jade do sklepu przynoszą płace zakręcam i gitara ...
co do oleju mam Mobil delvac w rozsądnych pieniadzach więc takowy zaleje ...
hmm co do pytań to nadal nie mogę zlokalizowac czujnika stopu ... bo jakoś żarówką nie chce się zapalac ... to jedyna rzecz która nie działa ...
patrzyłeś dobrze nad pedałami hamulca? Albo sprawdz po kablach może ten model ma gdzieś w środku przy hamulcach, kto wie..
patrzyłem nad pedałami hamulca jest jak Gwint w takim płaskowniku centralnie nad pedałem .. ale tam nigdy nic nie było wkręcone ... koło pompki tyż nie ma żadnego czujnika ..
kiedys miałem davida1490 i on miał czujnik pod kabina z tyłu w takim jakby rozdzielaczu i pamietam ze pasował od jakiegoś Vw
Wojtas tam na jednym zdjęciu ma materac pewno będzie spał przy traktorku fajna maszynka
kiedys miałem davida1490 i on miał czujnik pod kabina z tyłu w takim jakby rozdzielaczu i pamietam ze pasował od jakiegoś Vw
Jak Ci sie spisywał ten Dawid i na jakiej skrzyni zwykłej czy Hydra Schift? sześćdziesiątkę muszę wymienić na większego oczywiście Case(Dawid też wchodzi w rachubę bo to to samo) i się nieraz zastanawiałem nad tą serią bo z tego co widać po ogłoszeniach to nie są takie drogie, ale trochę się boję tej skrzyni pod obciążeniem czy aby nie awaryjna
kuba tak siedze kopie po necie i piszą iż ciągniki z Angli i produkowane w anglii nie posiadające pneumatyki nie posiadają instalacji STOP to jakieś jaja czy co ?
jaja jak berety...przecież na zdrowy rozsądek ciągnik dopuszczony do ruchu ma światła, kierunki to i stop powinien być, co za różnica czy to ciągnik czy samochód czy z przyczepą czy bez stop musi być, a tym bardziej że masz hydrauliczne na przyczepy, te fajfokloki mają wszystko na odwrót. A tak jak jesteśmy przy temacie hamulców to doszedłem do wniosku że zamiast zakładać pneumatykę to kupię siłowniki do przyczep ( na allegro są nawet nie drogo)
no tak ale nie zawsze sie jednym ciągnikiem z daną przyczepą jeździ ... są tez inne
To jak mają wszystko odwrotnie sprawdź czy nie świeci przy naciśnięciu sprzęgła
miałem davida 1490 na zwykłej skrzyni i ogólnie pozytyw.mało palił i ogólnie był zwrotny.
wojtas załóż gdzieś do cięgła czy pedału włącznik stopu od ciapka podłącz i będzie stop
patrzyłem nad pedałami hamulca jest jak Gwint w takim płaskowniku centralnie nad pedałem .. ale tam nigdy nic nie było wkręcone ... koło pompki tyż nie ma żadnego czujnika ..
U mnie w 1255 czujnik jest wkręcony w ten gwintowany płaskownik, a w 845 też nie mam stopu i czujnika.
Co do hamulców to załóż hydraulikę do przyczep tak jak pisze kuba1055 no chyba, że pożyczasz przyczepy od sąsiadów to wtedy pneumatyka musi być.
jak tylko w koło komina jeździsz a ciągnik ma dobre hamulce to podłączać przyczepy nie musi
jasne.jeden u mnie też tak mówił i teraz świętuje 1listopada!!
Powiem Ci że nie widziałem żeby ktoś u nas miał pneumatykę w przyczepie... nawet pozostałości nie ma u co niektórych... Ja mam ale nie zawsze podpinam.
Obyś nie musiał się przekonac czy się przydają
bez hamulców już jechałem z ładunkiem ... jak się ma 25ton na zaczepie lub coś koło tej wartości to lepiej hamulce mieć ... bo miota jak szatan ... a jak jeszcze hamulce takie ze koła staną w miejscu to szkoda gadać co się dzieje...
No jest jeszcze hamowanie silnikiem (czasem stosuję) no ale jak brak szybko zahamować to tragedia gotowa .
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Case devid brown
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo