121

Odp: ceny ziemi

ja wczoraj wygrałem przetarg o dzierżawę kawałka 2.2 ha za 4 q zyta nikt więcej nie przyszedł więc jedno postąpienie i po sprawi hehe smiech na sali . cieszę sie bardzo

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

122

Gratuluje i wszystkim takich przetargów życze.

mdw

123

mi poszło kolo nosa 9 ha. Większosc 3 i kawalek 4 klasy. Cena wyjsciowa 40, pojechalem a tam wojna. 50 i sie przebijali. Zabralem sie i pojechalem. Jak mam dawac po 60 tys za ha to wole robic na tym co mam

124

Ale własnie tak to teraz wygląda, kupują obszarowcy, bądż dzierżawcy. Ale są nawiedzeńcy jeszcze typu stary kawaler,bezdzietny 200-300ha ziemi pod pługiem, dodatkowo praca na etat bądż połetatu itp...

mdw

125

idiotów nie brakuje a gdzie rachunek ekonomiczny

126 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2013-03-21 23:52:13)

yokoslaw napisał/a:

Ale własnie tak to teraz wygląda, kupują obszarowcy, bądż dzierżawcy. Ale są nawiedzeńcy jeszcze typu stary kawaler,bezdzietny 200-300ha ziemi pod pługiem, dodatkowo praca na etat bądż połetatu itp...

A co taki ma do stracenia??? Zorana psycha + zero zmartwień. A pogadaj z takim yikes
Znam jednego przewróci sie o ciebie nie zauważy. A jego brat, żonaty i dzieciaty ziemi 200ha ma, ale konie z nim można kraść a potem :beer:

127

co do ziemi to i ja sie wypowiem udalo sie kupic nam  1 ha  rowniutki i dlugi kawalek nik go  sumie niechcial  kupilismy go po 3 przetargu za 13200zl smile ale niestety takich okazji niema wiele a szkoda hmm

http://www.fotoload.pl/123aa36/0da6cca167e5001fc0cd2b03b436c34116164_min.jpg

128

Ja właśnie dziś wiozę papiery na przetarg. Wpłacam wadium na 30 ha. Cena wywoławcza ok 20000 zł/ha. Ciekawe do ilu dojdzie, bo chętnych nie brakuje....

129

No ja miesiąc temu 6 ha za 120tyś. O,5ha to 4b a reszta to 6 klasa i jeszcze kawałek takiego bagienka co rosną olszyny i przylega to do jeziora i kawałki łąki.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

130

tylko tyle dobrego w tym rafale ze przylega do jeziora jak jezioro fajne  to i dodadkowy biznes idzie z tego zrobic wink

http://www.fotoload.pl/123aa36/0da6cca167e5001fc0cd2b03b436c34116164_min.jpg

131

jezioro prywatne i tylko spróbuj przekroczyć granice...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

132

Krzysiek napisał/a:
yokoslaw napisał/a:

A co taki ma do stracenia??? Zorana psycha + zero zmartwień. A pogadaj z takim yikes
Znam jednego przewróci sie o ciebie nie zauważy. A jego brat, żonaty i dzieciaty ziemi 200ha ma, ale konie z nim można kraść a potem :beer:

w okolicy jest taki stary kawaler juz po 60ce obrabia ponad 60ha bo wiecej nie udało mu sie kupic ani wydzierżawić, ale jest jednym z większych w gminie. jak cos trzeba to doradzi więc ogólnie jest ok. Wszyscy sie mu dziwią po co robi, a ja go rozumiem. Jakby nie miał zajecia to myslałby o głupotach i psychicznie nie wytrzymał

Rolnik z powołania:-)

133

i by chlał jak to często bywa ze starymi kawalerami (miałem takich dwóch a został już jeden)

E 516 na części
Telefon 695 076 269

134

No tak ale mój znajoimy to ewenement. Nie chcem opisywać bo moze dojść po szczegółach okogo chodzi. Powiem tylko że potrafił 100 ton wapna załadować łópata na rozsiewacz, żmijke na tira sam wrzuca i sam ładuje, chate sam postawił, i sam mieszka, ogólnie pracowity, ale jak sie na to patrze to życia tak naprawde nie ma.

mdw

135

Przetarg wygrałem stanęło na 22tys/ha. Teraz trochę papierologi bo na raty. Mam nadzieje że będę się im podobał bo podobno zrobili się strasznie wybredni....

136

ewidentnie jeszcze brakuje mu krów big_smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

137

Gratulacje, to wiekszego problem chyba nie miałeś, to ile 4 ha?

mdw

138

4,26ha 1,56 III reszta IV za 94tyś z groszem. Chciałem to obejrzeć ten ugór, ale nie da się fura podjechać bo śnieg leży. Jutro busa pojadę. Dziś łeb mnie boli a opić to dopiero planuje za 2-3 tygodnie jak notariusz klepnie.

139

Troche jest za to , ale na pewno na tym nie stracisz. U mnie wszystko wykupione, albo nie sprzedają bo wiatraki i agencja nie puszcza.

mdw

140

no to gratulacje. za taką cene brał bym wszystko co się nawinie. Ze znajomym rozmawiałem to prawie by mi widły wbił w plecy. Ja mu na to że agencyjna cen a u nas to 23-25tyś, a ja mogę zaproponować max 30 jak w kulturze utrzymana ziemia, a on mnie powyzywał, powiedział że za darmo nie odda i minimum 50tyś musi być bo ta ziemia to klasa "lux" jest... paranoja....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....