Temat: korpus wirówki i filtra oleju silnikowego
Panowie czy da się wyciągnąć cały korpus wirówki i filtra olejowego? Chodzi o to czy zmieści się między ramą a silnikiem aby wyszedł do gówy...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » korpus wirówki i filtra oleju silnikowego
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie czy da się wyciągnąć cały korpus wirówki i filtra olejowego? Chodzi o to czy zmieści się między ramą a silnikiem aby wyszedł do gówy...
Da się ja wyjmowałem ale bardzo trzeba się nap... ć
Czyli to że mam pompe wspomagania z tej strony w niczym mnie nie ułatwi;)
tez mam pompe z boku. I z tego co pamiętam jakoś specjalnie nie przeszkadza. A moze ją zdejmowałem????? :hmmm:
jo jo....
Pod ten otworek miałem wkręcony przewód do zegara od ciśnienia oleju. Dam tam czujnik ciśnienia z c-360 a przewód do zegara myślę dać spod rozrusznika w bloku. Doczytałem na temat czujnika zapchania filtra to trzebaby znaleźć korpus z tym czujnikiem bo jest on bardziej skomplikowany niż myślałem(załącza czujnik przez rożnice ciśnienia na tłoczku).
Jak Ci wygodnie przewód moze być gdzie był a kontrolka w bloku. A z tym od zapchania jest tak jak piszesz....
Gdzie oryginalnie wkręcony jest przewód biegnący do zegara ciśnienia oleju?
tam gdzie miałeś...
Wyczyściłem ten filterek talerzykowy wirówkę też - przyznam że straszny był stan ich. Może dlatego na rozgrzanym silniku tak niskie było ciśnienie. Pytanie mam odnośnie wirówki gdyż w katalogu jest jakiś papier do okoła wirówki, jak to jest?
Papier jest po to aby było lżej wyczyścić przy następnym czyszczeniu filtra .
Te papier ułatwia oczyszczanie bączka, przez wiele lat nie miałem go . Teraz jak biorę filtry i uszczelki od PiotraK to jest w komplecie .
i jak jest on zamocowany jaki to papier u mnie nie było, więc nakierujcie panowie jakoś
Wkładasz go tak by przylegał do ścianek bąka i składasz bączka. jak by był sztywny to posmaruj olejem zmieknie przyklei się....
Katalog zawsze (no prawie) prawdę Ci powie... Pozycja nr 18. Zwróć uwagę także na pozycje nr 15 i 16, bo wiele osób źle to składa.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » korpus wirówki i filtra oleju silnikowego
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo