Odp: Wiosna 2013
u mnie z 10 cm sniegu. . Z tego co niektórzy w okolicy gadają to tak 15-18 kwietnia prędzej w pole się nie wjedzie .. I mówią że juz pszenicy jarki nie sieją bo za późno tylko zamiast tego kukrydzę
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Strony Poprzednia 1 … 20 21 22 23 24 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
u mnie z 10 cm sniegu. . Z tego co niektórzy w okolicy gadają to tak 15-18 kwietnia prędzej w pole się nie wjedzie .. I mówią że juz pszenicy jarki nie sieją bo za późno tylko zamiast tego kukrydzę
U mnie dzisiaj wiosennie już śnieg znika w oczach ale nie chce zapeszać
a u mnie pięknie wiosennie sniegu jak na lekawstwo .. ziemia ładnie schnie a rzepak nabiera koloru
Wojtas u nas dopiero widać wierzchołki rzepaku
U mnie tez dopiero sie wyłania z pod śniegu ale to już coś.
A u mnie nie widać jeszcze nawet...
A nie mówiłem żę wystartujemy w pole po swietach a zanosi się ze jeszcze pożniej.
Wygląda według prognóz że nie szybciej jak koło 10 kwietnia dopiero, a na arktyce ponoć 12 stopni
Ale chyba minus
ja już po siewie nawozów, wczoraj skończyłem rano
Ale chyba minus
Właśnie że na plusie...
http://www.sat24.com/foreloop.aspx?type … ent=europa
do 7 kwietnia przedwiosnie czyli w dzień 5 w nocy -5. Bez widoku na ocieplenie. Tak sobie teraz myslę w 2010 10 kwietnia w chwili gdy tupolew przywalił w glebę zamiast wylądować na niej byłem na obchodzie pól. Śniegu nie było, ale było zimno i mokro, wegetacja jeszcze nie ruszyła.... Okazuje się że nie trzeba daleko pamięcią sięgać..... co z tego że śnieg leży...
Ja 10 kwietnia 2010 r ziemniaki sadziłem na ogrodzie, sobota była. 13 wtedy sadziłem na polach ale już pierwsze dawki były rozsiane dawno i jakieś opryski porobione , piżdziło ale tego co teraz nie było ale podobnie do dzisiaj było w 2006.
26 marca siałem buraki facetowi a niektórzy mieli już posiane
We wtorek chciałem jęczmień siać. Było sucho, ciepło - w pole można było spokojnie jechać. Dziś napadało już 3cm śniegu
Kto robi dzisiaj świąteczny kulig?
U nas w tej chwili sypie śniegiem i jak i zima się trzyma dobrze .
dokładnie naparza śniegiem aż kolacja ptfu śniadanie dziwnie smakuje ....
U Nas Pada Od 4 Rano Spadło Ze 20cm. Prognoza Mówi Że Będzie Padać Co Najmniej Do Wtorku A Potem Się Zobaczy Na Najwyższym Szczycie W Okolicy "śnieżnik" Leży Około 3,5 Do4,5m. Śniegu Normalnie Wytapiał Się Do Końca Czerwca Ale W Tym Roku Może Leżeć Do Zimy I Będę Mieszkał U Podnóży Prawie Lodowca. :smiley:
A jak zima się trzyma w Polsce poza DŚ.
Strony Poprzednia 1 … 20 21 22 23 24 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo