1 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2013-03-14 13:21:49)

Temat: Kupie sadzeniaki ziemniaka

Kupie sadzeniaki jakieś w miare świeże, tak koło tony. Najlepiej gdzieś w pobliżu. Mój tel. 693808420

mdw

2

Odp: Kupie sadzeniaki ziemniaka

a ja by chętnie kupił skrobiowe sadzeniaki jakby ktoś miał

3

ja mam vinete pierwszy i drugi rok po centrali

Rolnik z powołania:-)

4

troche daleko...

mdw

5

Chłopaki dogadujcie się na PW , ci z ochrony roślin czasem przeglądają różne fora, mogą narobić bałaganu.

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

6

za co ? za kupowanie sadzeniaków ?? a kto mi udowodni że je posadziłem... może lubię takie małe kartofle jeść big_smile

7

To smacznego! :-)

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

8

dziękuję smile

9

kiedyś ogłaszałem ws autogiełdzie sadzeniaki i babka przyjmująca zgłoszenia faktycznie ostrzegała mnie,że faktycznie z nasiennictwa sie przypierdzielają i że pare osób zgłaszało  podobną sytuacje.  ale dalej poszukuje sadzeniaków...

mdw

10

Jackerado pisze  prawdę stacja ochrony i nasiennctwa- pilnuje by sadzeniaki nie byly w obrocie  bez papierów   Jeśli nie jesteś w zrzeszeniu producentow  ziemniaka  to możesz nawet sadzić budyń i nic im do tego   ale jak jesteś w zrzeszeniu  to jest to inna polka...  maja prawo do wszystkiego  wlącznie z dokumentacją produćęnta. itp aż po przechowalnie - znam temat doskonale  3- 4 x kontrol w roku  w moim gospodarstwie  a przychodzą bo nie mają gdzie  coraz nas mniej?

11

jak jeszcze jezdziłem na targowiska to czasem PIORIN przyjezdzał kontrolowac czy ziemniaki sprzedawane mają "numer" tzn czy sa pod nadzorem. Była wiosna więc miałem tez sadzeniaki, koltlorer mnie spisuje wiadomo dane itd przychodzi babka i sie pyta po ile sadzeniaki? ja wiedziałem ze sadzeniakami nie wolno handlowac więc mowie to sa paszowe, a imspektor mowi mi ja ide do samochodu a ty sprzedaj tej pani te sadzeniaki. więc mozna spotkac kontrole nie wredne

Rolnik z powołania:-)