Odp: układ wydechowy
jedno ale trzeba ten tysiąc mieć ja gdy mi się wydech posypie na pewno coś wykombinuje a może i szybciej jak czas i finanse pozwolą
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » układ wydechowy
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jedno ale trzeba ten tysiąc mieć ja gdy mi się wydech posypie na pewno coś wykombinuje a może i szybciej jak czas i finanse pozwolą
Karlos, pamiętam w mojej "karierze" wzloty i upadki. Miałem kasy jak lodu i pożyczałem na chleb. Nie z jednego pieca chleb ....... Skruty zawsze prowadzą w pole srać. Każdy dobry towar, musi mieć swoją cenę. Nie licz na farta.
i tu się pewnie zgadzamy wszystko co dobre zawsze jest drogie ale nie wszystko co drogie zawsze jest dobre jak będe miał tysia na wydech to go zrobie z KO na słupku a jak nie to ze zwykłej stali zobaczymy
Te co ja mam są malowane farbą sylikonową tak że polecam tę farbę bo jest dobra do tłumików
Były niedawno na allegro nowe oryginalne tłumiki do Ify, te owalne takie jak np mam w kombajnie, oryginalnie emaliowane za 120 zł, więc taki wystarczyłoby zamontować gdzieś do ramy i wypuścić rurę setke ponad dach i sprawa załatwiona, a cichutko na tym tłumiku silniczek pracuje, że hej Nie zawsze najdroższe rozwiązanie jest najlepsze, a patrząc z ekonomicznego punktu widzenia najdroższe jest najgorsze, ale tu trzeba jeszcze odnaleź kompromis pomiędzy drogie a dobre (trwałe), żeby nie okazało się że najtańsze wyjdzie najdroższe z perspektywy czasu.
kupiłem tłumik o dzetora czy ursusa 6 cylindrowego 180 zł a od kolektora zamierzem doprowadzic prewodem "elastycznym" tak jak jest w tir- ach za 1m o srednicy 75mm 85 zł
A ten tłumik po drugiej stronie to atrapa? Czy do czegoś go podłączyłeś?
wielkie dzięki
Koseś proponuję zamalować ten napis nie ma takiej marki ciągnika :nooo:
faktycznie dopiero teraz zwróciłem na to uwagę ktoś był głodny i zeżarł literke
zrobienie napisu zlecałem przez telefon a tą litetkę zauwarzyłem dopiero po tygodniu ! ale to nic bo w dowodzie rejestracynym jest jeszcze większy byk!! maxi co do tej rury to kiedyś nią zasysane było powietze przez filtr
mam tak samo i ten sam tlumik ale minus tego jest przy wsiadaniu z prawej -trzeba uważać by się nie poparzyć
trzeba by siateczkę założyć na tłumik
Nie mogę zobaczyć zdjęcia? Ja zrobię to trochę inaczej przy okazji remontu wiosną.
Tłumik z tego czerwonego ruska jest paskudny, popsuło by to wygląd Forszaja.
Ale jest cicho w kabinie i jest trwały !!!
dadam napisał/a:witam zastanawiam czy cieżko byłoby wyprowadzic wydech na róg słupka od kabiny bo mam kolektor od ify( stary byl spawany i pękł), od fortschrita krzycza po 800zł
Witam!
A dlaczego pękł Ci kolektor? Nie masz przypadkiem krzywo przykręconych głowic? Kolektory te pękają głównie z tego powodu. W takim razie i ten kolektor od IFY też Ci pęknie.
Na wszelki wypadek najlepiej odkręć głowice, odkręć od nich kolektor ssący i wodny, tak aby były luźne, przykręć do nich kolektor wydechowy ale bez uszczelek i dokręć głowice. Następnie odkręć kolektor wydechowy i dopiero wtedy załóż uszczelki pod niego, skręć go na stałe i całą reszte. To zapewni Ci, że głowice ułożą równo względem siebie i kolektora i nie powinno być z tym więcej problemów.Oryginalny tłumik od Fortschritta, ma w środku specjalną wygłuszającą wirówkę i przez to jest taki drogi, ale za to jest cichy. Na takim tłumiku odpalamy remontowane u nas silniki w warsztacie pod mieszkaniem, i w warsztacie i w domu jest całkiem cicho i przyjemnie.
Mamy jeszcze jeden w sklepie, ale teraz sprowadzamy je tylko na zamówienie.Pozdrawiam
Czy do tego ustawiania głowic trzeba wymieniać uszczelki pod głowicą?
i czy jeśli zrobiłem jak napisałeś tylko z uszczelkami założonym pod kolektory to bedzie ok?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » układ wydechowy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo