41

Odp: valtra czy JOHN DEERE

Rozmawiając z przedstawicielem Valtry to mówił że JD to już nie te co kiedyś ...  Zapewne rozmawiając z przedstawicielem JD usłyszał bym to samo o Valtrze ...  Dla mnie te nowe  to przypominają trochę plastykowe zabawki .  Ja by się cieszył z każdego nowego traktora jaki by to nie był .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

42

Sebastian ja też smile byle by chodził bezawaryjnie komfort to rzecz drugoplanowa

43

Jak miałbym wybierac między JD a Valtra to wybrałbym......FORTSCHRITTA, bo w tym momencie stac mnie tylko na niego smile
A tak na poważnie to jest  to indywidualna decyzja i to kupujący wybierze sobie, a ten temat to tylko odskocznia od wiosny smile

44

po pierwsze jak się zdecydujesz na JD to ja cię proszę  byś później nie  kur.... na czym świat  stoi   to przy doborze maszyny    bardzo dobrze ją oglądnij i zobacz z jakiej fabryki  bo teraz jest  bardzo  dużo  Jd z chin ...  niestety   ale to totalny szajs   a poznasz to po tabliczkach znamionowych    wszedzie będzie wybite china ..  a szczelny on będzie niczym  ruski .. tylko że  w ruskim olej  tańszy ...
po drugie sprawdź serwis   nie jak u nas że  jedno co im wychodzi to  namawianie klienta i ewentualne mycie . Bo to trzeba im przyznać  robią to profesionalnie ... i na tym  koniec ...
service niby  max 2godziny oczekiwania w gadaniu  w realiach  3 dni  to super  wiem co mówie bo na tym  czymś robię    czujniki sie sypią    i po 500mtg zaczyna się pocić   więc  temat rzeka ... nie patrzcie ze to firma z długą tradycją  bieżcie tak samo długą poprawkę ... jak dla mnie przereklamowany sprzęt i to grubo

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

45

Nowe ciągniki już nigdy nie dorównają żywotnością starym,po prostu robienie czegoś wiecznego jest dla producentów nierentowne,ma się psuć,części mają się sprzedawać,serwisy mają nas skalpować. Kolega dwa tygodnie temu kupił  nowego Zetora Majora,przyjechał nim 25 km i pompa paliwa siadła, ciekło z niej ciurkiem,to co będzie za pięć lat z tym traktorem.

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

46

Nie wiem jak te nowe ale john serii 7600 wzwyż  to maszyny godne polecenia ,takie typowe woły robocze .Tak od siebie powiem że jak miałem forsza to był to najlepszy ciągnik teraz mam jcb i to jest najlepszy ciągnik i jeśli kupię jakąś inną świeżą maszynę to też będzie najlepsza ,a to dlatego że je mam i nie ma nic gorszego jak sobie obrzydzić własny sprzęt ! Znam kilku właścicieli Valtr i jakoś im chodzą im te ciągniki ,z kolei kolega ma deutrz i case  oba nowe o mocy pow 120KM  pracuje na nich z ojcem i jak mi powiedział to on woli robić case i ojciec deutzem  i widać że nawet w rodzinie są różne odczucia .

47

borys23455 napisał/a:

... Kolega dwa tygodnie temu kupił  nowego Zetora Majora,przyjechał nim 25 km i pompa paliwa siadła, ciekło z niej ciurkiem,to co będzie za pięć lat z tym traktorem.

jest jeszcze coś takiego jak wada fabryczna. Miałem taki sam przypadek, po kilkunasty godzinach zaczęło mi lecieć paliwo z pompy. Po odkręceniu czujnika okazało się że był zawinięty o-ring. Wymiana na nowy i szczelne do dziś.

gg 5118068

48

Chcąc poprawić sobie komfort kupiłem  F323 F303 został jako zastępczy, żonie powiedziałem że gdybym w najbliższych latach wpadł na pomysł kupna nowego to bierz patelnię największą jaką masz i walnij mnie porządnie w łeb big_smile .

49

Już gdzieś pisałem o Valtrze, mieli u nas w firmie nie daleko w roku 2000 kupiony ale kopcił jak smok, kupiony jako popokazowy czyli zle dotarty no i były z nim problemy, ale to inna sprawa. Wiem tyle że palił jak smok, i jak na moc 190 km zużycie miał podobne do Fendt-a 260 konnego. Kolego yakosław istnieje w Krzywej jeszcze to gospodarstwo należące do Kombinatu Chojnów ? w 99 r kupiłem tam kilkadziesiąt jałówek, część w Lubiatowie część w Jaroszówce i Krzywej gdzie kierownikiem był Skoreński.

50

swoje rolnictwo zaczynałem od C-330 potem MF-255 następny U-912, dalej to 1012, 8011, w między czasie chwile 323, zatrzymałem się na stajni NH ze względu na kolegę serwisanta NH. powiem tak zawsze kupując większy ciągnik lub inną maszyne to był dla mnie już komfort nie zależnie od kabiny itp, ale od czasu wykonanej pracy i jakości. Ja zawsze będe chwalił Ursusa Fortschritta bo te maszyny zarobiły na to co teraz mam. pozdrawiam z deszczowego Strzelina Dolnośląskie sad

51

Tak to jest nie ma sie nasy na nowy sprzet to człowiek niezadowolony, bo jeździ gratem. jak juz sie dorobi kasy to ma problem jeszcze wiekszy, bo nie ma co wybrac. cięzkie zycie... :-)

Rolnik z powołania:-)

52

Wiadome jest to że JCB ma chyba najlepszy komfort jazdy ale ja jeździłem innymi ciągnikami zachodnimi i najlepiej w komforcie wypadł mi MF kabina na poduszkach powietrznych miękka oś przednia do tego większa kabina w porównaniu do serii premium czy comfort w JD.Obsługa całej skrzyni biegów na bardzo wysokim poziomie zmiana półbiegów przy rewersie patent godny nobla, kierując i w tym samym czasie machnięciem palca można zmienić półbieg.

53

kuba1055 napisał/a:

Już gdzieś pisałem o Valtrze, mieli u nas w firmie nie daleko w roku 2000 kupiony ale kopcił jak smok, kupiony jako popokazowy czyli zle dotarty no i były z nim problemy, ale to inna sprawa. Wiem tyle że palił jak smok, i jak na moc 190 km zużycie miał podobne do Fendt-a 260 konnego. Kolego yakosław istnieje w Krzywej jeszcze to gospodarstwo należące do Kombinatu Chojnów ? w 99 r kupiłem tam kilkadziesiąt jałówek, część w Lubiatowie część w Jaroszówce i Krzywej gdzie kierownikiem był Skoreński.

Kuba - a przypadkiem nie brałeś tych jałówek z Goliszowa ?? Od pana Grzegorza W. znanego z pewnej afery...

54

krzywa to teraz obecny Młynpol  co z kolei  gospodarstwo w sąsiedniej wiosce smile)

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

55 Ostatnio edytowany przez PawełS.64 (2013-04-12 23:11:44)

No to żeśmy ssssssssssssse pogadali ........a teraz czas się napić....................Juto wekkend...........................