1,021

Odp: Wiosna 2013

Marek2011- pisze że sadzi las i bardzo dobrze domyślam sie że grunty to 5-6klasa i produkcja rolna nie jest opłacalna i jedyną alternatywą jest zalesianie i w perspektywie czasu przyniesie to korzyści a póki co to trzeba żyć i za życie płacić - nie rozumiem dlaczego nie korzystasz z programu zalesianie ARIMR-  tylko robisz samodzielnie bez wsparcia ARIMR ?

1,022

Panowie wróce do tematu nawożenia ozimin azotem , dyskusja była burzliwa że szkoda kasy bo nic nie da itp , mamy pełnie wiosny i co widzimy ? a no to że gdzie azot poszedł na początku marca zboża i rzepaki kapitalne , a gdzie poszedł w tamtym tygodniu bidniutkie i głodne i już nie nadrobia strat , tak że potwierdza się moja teza że nawóz powinien czekac na roślinę a nie odwrotnie . To tyle w temacie nawożenia.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

1,023

pawelg tak jak piszesz nie inaczej

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,024

u mnie wszyscy wokół sieja multum kukurydzy czy u was tez jest taka MANIA?

1,025

Niestety tak , 3 lata kukurydza płaciła całkiem nie żle to się ludziska rzucili , ceny pewnie polecą w dół.

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

1,026

JA jej  nie sieję - ale to prawa wokół mnie zaczynaja siewy i to spore.

1,027

kuku u nas  mało ale rzepaków multum  i teraz widzę że jęczmienia  więcej ludzie zasiali

co do  jarych ... posiałem pszenice   wzszedła , nie dostała nic pod korzeń bo nie było  więc co jej teraz dac ?  by nakarmić ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

1,028

u mnie tak zaczynają po hektar dwa na próbę i żeby sprzedać mokrą. Krowiorze też sieją na ziarno z przeznaczeniem do suszenia i na paszę. Zobaczymy jak będzie z tą ceną

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,029

u mnie rzepaków mało wszyscy kuku bo to jak mówią uprawa dla leniwych!
wojtas poczekaj trochę i sypnij azotu=forma dowolna

1,030

Rzepaków mniej po zeszło rocznej zimie- nic nie przezimowało. Kukurydzy mnóstwo. Gdybym miał kasę to wstrzelił bym się w rynek z kombajnem i suszarnią a tak to lipa

1,031

U nas kuku już posiane, firma z okolic bydgoszczy kontraktuje po 610 mokrą.

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

1,032

Wojtas- jeszcze poglównie możesz zasilić amofoską okolo 100kg na ha+100 mocznika
+pozniej zasilanie dolistne i będzie OK.

1,033

jaka to firma??

1,034

Też jestem ciekaw , może i mi by zakontraktowali.

1,035

Makowiska,drobex

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

1,036

Znalazłem do nich telefon rano zadzwonie i się dowiem co i jak.

1,037

pawelg napisał/a:

Panowie wróce do tematu nawożenia ozimin azotem , dyskusja była burzliwa że szkoda kasy bo nic nie da itp , mamy pełnie wiosny i co widzimy ? a no to że gdzie azot poszedł na początku marca zboża i rzepaki kapitalne , a gdzie poszedł w tamtym tygodniu bidniutkie i głodne i już nie nadrobia strat , tak że potwierdza się moja teza że nawóz powinien czekac na roślinę a nie odwrotnie . To tyle w temacie nawożenia.

Pozwoliłem sobie taką praktykę udokumentować w poście 824

1,038

ja posiałem nawóz chyba 15 kwietnia jak dobrze pamiętam i moje żyto ciemne gęste i szybko pnie się do góry... u nas nikt taki głupi i bogaty nie był żeby w marcu na darmo siać

1,039

więc my wszyscy co posypaliśmy na początku marca jesteśmy głupi i zmarnowaliśmy nawóz... Krzychu przestań już pier...ić!

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,040

I jednemu urośnie i drugiemu.Ważne że każdy zadowolony, powód do narzekań zawsze można znaleźć.