21

Odp: Plug czeski Privat Roto

Naprawdę jest lepszy zakupić inny plug,niz ciąć ten stary, kiedy w jakiś sposób nie odpowiada jego potrzebam.
Ja to tak zrobil, ponieważ często robim trudniejsze orki i juz mi Privat nie wystarczy.
Tez go chcialem przerobic na korpusy od Agronoma, ale to by bylo drogie i wiele pracochłonne.
Jest potrzeba rozważać plusy i minusy :nie_wiem:

22

Nie takie rzeczy się robiło a przedłużyć pług to zabawa.

23 Ostatnio edytowany przez poulm (2013-05-08 09:40:58)

Pług jest już sprzedany. :pa:
Wątek może zostać usunięty.

24

jak cos to agronoma 4+1 4,5 tys za mniej nie oddam

25

daj zdjecia

26

http://tablica.pl/oferta/plog-obrotowy- … 1Ane9.html

27

mam do takiego agronoma 4 lewe odkładnie, za stówkę oddam.

28

więc mpopis posiadałeś taki pług? Jak nim praca szła?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

29

trochę wasko bierze dla tego chce go sprzedać i kuipic cos co będzie brało minimum   2m
  mpopis za stowke wszystkie czy jedna???

30

to szerokość w nim 5X35?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

31

niop

32

miałem takiego ale przeszedłem na bezorkowo. Orał ładnie. stówkę za wszystkie

33

mpopis  wiem że nie w temacie ale  od ilu lat bez orkowo siejesz i jak sie to ma do efektów  plonotwórczych ?  i finansowych ?   bo niby na orce się zaoszczedzi ale na chemii straci ...   i wychodzi się na 0

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

34

Wydaje mi się że to nie o koszty chodzi ale o terminowość wykonanych zabiegów.

35

już blisko 15 lat nie orzę. Co do chemii to wcale nie idzie więcej, efekty są coraz lepsze, jest więcej czau, pola są równiejsze. Najważniejsze jest jednak jak całość poskładamy do kupy. wystarczy zawalić jeden z elementów układanki i reszta kuleje.

36

ważne są odstępy pomiędzy poszczególnymi zabiegami uprawowymi, żeby nie były zbyt długie. Za miedzą u henia już też sporo czasu jadą bezorkowo w systemie Horsch Vaderstad. Jak zrobią wszystko w czasie to jest ok ale jak program oszczędnościowy z pominięciem jednego zabiegu w uprawie  to już wtedy tak pięknie to nie wygląda. Ale to tak samo i w orkowym wszystko musi być jak należy...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

37

mpopis załóż wątek o uprawach bezorkowych .. skoro robisz to 15 lat to robisz to dobrze bo mam  szefa  hmm  przemilcze  który się w[akował w bezorkowo  a jego kolega pseudo doradca myśli że rozum pozjadał  i  tak robią że nic nie robią .. i w sumie 300ha się marnuje   rzepaku na zeszły rok  z tego główkowania  było 3.4t a w tym roku jak będzie średnia  lekko ponad 2 to bedę wszoku big_smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile