Odp: Wiosna 2013
ja z tydzień co najmniej w pole nie wjadę... kukurydzę wsieje jak kiedyś w czerwcu i i tak ładna urośnie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Strony Poprzednia 1 … 56 57 58 59 60 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja z tydzień co najmniej w pole nie wjadę... kukurydzę wsieje jak kiedyś w czerwcu i i tak ładna urośnie
to czy ładna urośnie to dopiero się okaże choć jak pogoda przypasi to i zasiana w czerwcu urośnie ładna
raz siałem w czerwcu i była jak las...a dawniej znajomy siał co roku na początku lipca jak kartofle wczesne wykopał i też miał elegancką... z kukurydzą na kiszonkę się nie ma co spieszyć
raz też zasiałem zasiałem 1 czerwca i była super ale nie zawsze się tak uda, wcześniej zasiana też nie jest zła bo ma wtedy lepszą kolbę tylko wtedy wiadomo gniotownik musi być dobrze skręcony. Mniejsza o to ale dziś spadł u mnie pierwszy deszczyk, co prawda 4 litry ale zawsze coś
no a ja mam mordę uśmiechniętą od ucha do ucha bo mi spadło 15l/m2 :smiley:
marcowy nawóz ten wątek mógłby miec taki tytuł....
Dziś robiłem fotki pszenicy która dostała 3 marca i drugiej zasilonej 8-10 kwietnia nie pamiętam bo ja tego nie robiłem.
obie mają takie samo stanowisko taki sam termin siewu nawet są tej samej odmiany.
Rosną obok siebie. Przedplon ziemniaki. różnica w wysokości rosliny 30%
Jak naprawę wyświetlacz w telefonie i zrzucę fotki sami zobaczycie.
Generalnie sąsiedzi nas "w gorącej wodzie kąpanych" wytykali palcami, nie będę pisał co mówili.... A teraz odwracają się i udają że nie widzą....
Bez komentarza :d nic dodać nic ująć
To jeszcze kilka fotek z kasowania ugoru
Ugór
Pogromca ugoru
Talerzówka dała radę
But firmy urgent w " talerzowej bruździe" ( dobre buty ale słabe sznurówki )
Krzywo ale jesienią się postaram
Glina ponad 10 lat nie ruszana było by prościej gdybym jej nie talerzował
ale kto wiedział że ona taka...
ten widok....
siew
Szkoda że nie zrobiłem więcej fotek....
Jak tu wyjechać na pole z polifoską i saletrą?
On to podnosi tylko że to taka cyrkowa jazda....
To takie moje takie wrażenie, czy ciężko się tej wiosny orze?
chyba nie tylko Twoje Marku, chciałem zaorać6 letni nieużytek, glina taka że kermit szedł na 3 II albo 3I klęska, a jak by line zapiął do skiby to by całą z pola wyciągnął , taki perz
ja 323 orzę na III-1 jadę sobie wolno na 1200 obr. bruzda prosta jak strzelił skiby równe i pole wygląda elegancko a jak wiadomo dobra orka podstawą dobrego plonu
Próbowałem dzisjaj uprawić pod buraki ale tylko się utaplałem w blocie jakoś się wyciagłem i dałem sobie spokoj - musi obeschnąć!
pomocy
jak walczyć z pleśnią pośniegową w zbożach ozimych ??
kiedyś brało się konia i lekką bronę i włóczyło
pomocy
jak walczyć z pleśnią pośniegową w zbożach ozimych ??
W maju?
Aczkolwiek ty mieszkasz winnej Polsce....
Nie miałem tego problemu na wiekszą saklę.
Generalnie zobacz jakie substancje czynne są w zaprawach zapobiegających pleśni i znajdź środki do pryskania które maja tą substancję no i do dzieła
mówię konia weź pożycz od kogoś lekkie bronki i dajesz...
Nie tak. Wynajmij kogoś. Posadź go na traktor, ciężka brona, wolny bieg i Ty dajesz, ... na piwo.
Przez tydzień tam nie zaglądaj.
nie chodzi o maj tylko ogólnie. a jakimi środkami np. pryskacie
Panowie nastąpił postep w pracach polowych , wczoraj zacząłem siać kukurydze.
a ja już prawie 2 tygodnie gnój wożę na 7 hektarów i skończyć nie mogę... a gdzie tam jeszcze siew...
Strony Poprzednia 1 … 56 57 58 59 60 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo