Odp: Kukurydza Na Ziarno
dziś do 22 siałem na usłudze, wiara nastawia się na kukurydze bo krochmalnia cienko piszczy a płodozmian dobrze żeby jakiś był
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
dziś do 22 siałem na usłudze, wiara nastawia się na kukurydze bo krochmalnia cienko piszczy a płodozmian dobrze żeby jakiś był
ja juz pryskalem roznymi srodkami mustangiem titusem aminopielikiem ... i tak dlugo by wymieniac a w zeszlym roku przywiezli mi majstra310wg tak ten srodek sie nazywal i pole czyste jak oralem na jesien pod zboze to ani kloncza perzu ani innych zadnych chwastow czysciutko jak nigdy moze srodek drogi ale skuteczny w stu procetach i patrzac teraz nawet w zbozach to za wiele tych chwastow nie ma i mage zaoszczedzic teraz na srodkach bo nie musze stosowac jakic drogich srodkow bo tak jak pisalem nie ma za duzo tego zielska no i pozbylem sie perzu w ciagu plonowania na polu
brachol pryskał mocarzem i do tego coś na przyczepność i było też super. Nie wiem dokładnie jak to wyglądało cenowo ale wiem że sporo taniej jak majster. W ubiegłym roku też coś tam kombinował przedwschodowo ale jednak powschodowo lepiej wyszło. W tym roku u nas w ogóle nie ma mowy żeby pryskać od razu po siewie bo sucho jak tabaka, dziś tylko parę kropel spadło i to wszystko
Prawdopodobnie dupa z kukurydzy nadal mokro dziś zjeździłem pole pod nią przeznaczone kultywatorem, działka wygląda jak poligon mam ją 20 lat do tego roku nie zdarzyło się żebym nie zasiał na niej w kwietniu, brak jeszcze 3 dni pogody a tu na czwartek nadają burze. W moich stronach dużo jest jeszcze takich pól.
panowie zna ktos kuku o nazwie palazzo ? paczka 80tys nasion mam 2 na zbyciu ... koledze zostały i potrzebuje kasy
siałem też taką w tym roku, krótkie FAO jak pamiętam to 180, niski ten green stay, powinna szybko dosychać
Ja nie posiałem ani ziarka , dziś miałem zaczynać a tu deszcz od rana.
To już teraz powoli robi się późny termin jeśli chodzi o ziarnówkę... Pozostanie późniejszy zbiór i ewentualnie większa wilgotność. Ale my już nie mamy wpływu na pogodę...
Trzeba chyba zmniejszyć dawke azotu żeby szybciej doschła , ale pewnie to się odbije na plonie.
mniejszy plon ale za to mniejsza wilgotność i na jedno wyjdzie a przynajmniej mniej ton do przewalenia
Tylko mam dylemat mniej to znaczy ile? zawsze dawałem 300 kilo mocznika pod korzeń a teraz ile dać 250 czy jeszcze mniej?Doradżta chłopy bo ja już nie wiem co robić , jakbym pił to bym poszedł pić .
Panowie jak wasze kukurydze? Na jednym polu co dokupione gościu zawsze siał mieszanki jare i głuchego owsa było od cholery, teraz trzeba było poprawki bo jeden oprysk nie wystarczył ale może też dlatego że w pierwszym oprysku nie dostało na przyczepność i niedługo po nim spadł deszcz. Ogólnie bardzo ładnie rośnie. Oby lipiec i sierpień były w miarę suche żebym nie miał powtórki sprzed roku z wilgotnością ziarna...
czym pryskałes?olej bardzo wskazany
mocarz + nikosulfuron + silwet
sprawdzona mieszanina,wezmie na pewno
Efekt już jest, głuchy owies siada na dobre, ogólnie qq ładnie wygląda. Wilgoci jest a ostatnie ciepłe i słoneczne dni robią swoje
Ktoś już robił pierwsze próby w tym sezonie? Wczoraj byłem u kolegi z forum kamil3993 to kukurydze w tych okolicach bez szału co też sam przyznał. Kilka ładnych dni tam i można by je zaczynać kosić. U nas nawet te najwcześniejsze to jedynie na najgorszym piachu dopiero zaczynają schnąć. Ale zobaczymy jak będzie z plonem. Kolby źle nie wyglądają. W Agrifarmie podobno głowni mają od cholery
jak się wogóle cena zapowiada na suche ziarno? troche do paszy bym potrzebował....
Na dniach kuku kosili przed deszczami. Wilgotność 39 % a jaki plon nie mam pojęcia, ale szału raczej nie będzie
u mnie omacnica
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo