Odp: Wiosna 2013
u mnie godzinę temu lało jak z cebra... oddam deszcz za darmo lub zamienię na ładną pogodę ktoś chętny ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Strony Poprzednia 1 … 60 61 62 63 64 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
u mnie godzinę temu lało jak z cebra... oddam deszcz za darmo lub zamienię na ładną pogodę ktoś chętny ?
biorę, ale musisz dopłacić.
ja biore deszcz i daje ładna pogode + piwo
Pajej nie bierz w ciemno żebyś póżniej nie żałował?
Pajej to będę dmuchał na chmury żeby poszły w twoim kierunku bo już się od zachodu nazbierały burzowe ciemne chmury.
Nareszczie popadało u mnie.Nie zawiele ale zawsze trochę kłos zasili w jęczmieniu.
U mnie dzisiaj tylko 4 literki dało a cały dzień śmierdziało od henia a to zawsze zwiastuje deszcz
wojtas napisał/a:a u nas się jęczmiona ozime kłoszą i to na całego ) rzepaki po mału przekwitają
Czy nie macie wrażenia że mimo opóźnionej wiosny żniwa będą wcześniej?
Wydaje mi sie że tydzień do dwóch bedą póżniej jednak
A u mnie po południu znów grad przeszedł,tym razem drobny,taki do 3 mm.No i znów wlało konkretnie.
Dziś z dwóch burz 1mm bez komentarza.
U mnie dziś koło 14 zaczeło padać i przez 30 min dawało ostro.
Ja się tylko modlę żeby nie dało u mnie większego gradu bo zostanę bez dachu na stodole, dachówka już tam na tyle krucha że niewiele jej trzeba żeby pękała
Pajej to będę dmuchał na chmury żeby poszły w twoim kierunku bo już się od zachodu nazbierały burzowe ciemne chmury.
no pokropiło u mnie poł godziny bardzo spokojnego deszczu. nie wystawiłem deszczomierza, ale watpie ze było 1mm. wiec czekam na wiecej
Te przekwitanie rzepaku to nie za wcześnie obecnie go nie sieje, ale gdy siałem mówiło się ile tygodni kwitnie tyle ton z ha i to się sprawdzało.
Teraz tak prowadzi sie rzepak zeby kwitł krutko i intensywnie, bo jak kwitnie to zacienia liscie i fotosynteza gorzej przebiega co odbija sie na późniejszym plonie. tyle teori
wlasnie nawoz rozsialem na mieszanki i tyle co zjechalem zaczelo kropic (slaby deszczyk ) bedzie cos nie tak ?ale ziemia zrobila sie mokra
pytanie... tak powinno byś porządny deszcz by sie przydał a nie deszczyk .....
u mnie przed chwilą była burza i znów dolało co oznacza przesunięcie terminu siewu kukurydzy o kolejny tydzień ( o ile jeszcze nie doleje)
A u mnie znowu się zachmurzyło a deszczu ani kropli
Mi dolało ...3 litry
Strony Poprzednia 1 … 60 61 62 63 64 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo