Temat: linka obrotów silnika
nie mogę znaleźć na silniku napędu linki obrotów silnika, kupiłem kombajn a linka była odłączona, gdzie ona się przykręca? Silnik perkins szóstka.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » linka obrotów silnika
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
nie mogę znaleźć na silniku napędu linki obrotów silnika, kupiłem kombajn a linka była odłączona, gdzie ona się przykręca? Silnik perkins szóstka.
Witam dołączę się do powyższego wątku by nie zaśmiecać forum
. Kupiłem dzisiaj silnik IFA 4VD z paszowozu który bedę montował do kombajnu E512 lecz musze zmienic w nim miske olejową koło zamachowe smok i kolektory silnik żyletka nawet nie wiedziałem ze te silniki tak odpalaja na dotyk a co najgorsze musze załozyc przekładnie do napędzania linki obrotomierza i nigdzie nie mogę tego znaleźć na forum czy musze zdjemować pokrywe kół rozrządu zeby wmienic ten wałek na ten co trzeba >>
Tak. Musisz wymienic na walek ze ślimakiem i do tego pzystawke sie zaklada
Musisz zdjąć pokrywkę rozrządu, zdjąć koło zębate pompy napędu wtryskowej, wyjąć cały wałek napędu pompy i go podmienić na ten z kombajnu lub traktora, tylko uważaj żeby taki wałek był zawsze w komplecie z wałkiem napędu linki bo w kombajnie i w traktorze są inne przełożenia zębatek. Przy okazji wymień jeszcze łożyska wałka, uszczelniacz i powinno być ok.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » linka obrotów silnika
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo