Odp: Wiosna 2013
ja na ten rok 4 ha do zbioru
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Strony Poprzednia 1 … 62 63 64 65 66 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja na ten rok 4 ha do zbioru
u mnie dop***a ostro... jutro do południa może nawet 90litrów spaść, ciekawe kiedy wjadę na mokre kawałki z fungicydem
o 5 rano -2 i na polach siwo. Oby truskawka się obroniła.
SZOK!
nie wiem jak u Was kukurydza ale u mnie w sam raz aby ją taki przymrozek zważył.
rano siwo -4 u nas było gryka leży ludzie mówią ze bida
-4? Az z niedowierzaniem to czytam. U nas na szczęście cała noc padał lekki deszczyk i na przymrozki miejsca nie było
Kuźwa któren przysłał mi ten deszcz pada od 15-tej wczoraj jeziorka na polach jak na początku IV i nie ma zamiaru na razie przestać, żyto u sąsiada leży od brzega do brzega, o swoje pszenżyto się nie boję ale jęczmienia wolę na razie nie oglądać.
U jak się zaciągnęło w piątek na noc tak puściło dziś w nocy. Przylało nieźle na razie się nie wjedzie już w tym tygodniu. Ale, tego mi było potrzeba. Buraki w końcu ruszyły i jarzyny uratowane.
Od rana pada delikatny deszczyk, oby tak cały dzień
Kuźwa któren przysłał mi ten deszcz pada od 15-tej wczoraj jeziorka na polach jak na początku IV i nie ma zamiaru na razie przestać, żyto u sąsiada leży od brzega do brzega, o swoje pszenżyto się nie boję ale jęczmienia wolę na razie nie oglądać.
pada i to ostro...
Pada pada i oby jeszcze popadało bo w maju mam dopiero 13l z czego 10l spadło dziś.
u mnie też dzisiaj pada, narazie 21 litrów. Niech jeszcze popada bo sucho jak diabli u nas
u mnie też zaczyna padać i oby przestało bo chce dzisiaj orać...
Pada pada i oby jeszcze popadało bo w maju mam dopiero 13l z czego 10l spadło dziś.
Koseś obyś go też nie przeklinał syn rano wracał z Olsztyna i mówił że im bliżej Ciechanowa tym większy więc idzie od nas.
zorak napisał/a:o 5 rano -2 i na polach siwo. Oby truskawka się obroniła.
SZOK!
nie wiem jak u Was kukurydza ale u mnie w sam raz aby ją taki przymrozek zważył.
fenol u mnie kukurydza leży sobie w workach w magazynie to przymrozek jej nic nie zrobi
koseś napisał/a:Pada pada i oby jeszcze popadało bo w maju mam dopiero 13l z czego 10l spadło dziś.
Koseś obyś go też nie przeklinał syn rano wracał z Olsztyna i mówił że im bliżej Ciechanowa tym większy więc idzie od nas.
do godziny 11 spadło ok 60 litrów i leje dalej...
Małe pytanko, czy można pszenicę jarą opryskać taki mix-em: Puma 1l+ Chwastox turbo 2l + mocznik 50kg +Ekolist std 2l + Ekolist Z 1l - dawki na 1ha?
do godziny 11 spadło ok 60 litrów i leje dalej...
U mnie przestało padać nad ranem, a zaczęło ok 12 wczoraj... chyba muszę kupić deszczomierz...
Puma + chwastoks u nas nie zalecają + granstar tak, poza tym nie więcej jak 3 grzybki w ten barszcz.
Pada, pada, w domu wielka radość bo wszystko rosnie a ja ganek maluje .
Choc powinienem rozbierać 323 na części. No ale raz na jakiś czas trzeba odpuścić i zmienić priorytety...
Puma + chwastoks u nas nie zalecają + granstar tak, poza tym nie więcej jak 3 grzybki w ten barszcz.
W broszurce http://www.bayercropscience.pl/att/2/br … a_2009.pdf podają, że można mieszać.... a co do grzybków to chyba w takim razie w mixie zostawić mocznik, a ekolisty na później?
Ty chcesz zabić chwasty czy je odżywić ? daj pumę z chwastoxem ale odżywki i mocznik daj z pięć dni później .
Strony Poprzednia 1 … 62 63 64 65 66 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo