721

Odp: Pszenica

Sam wiesz chyba najlepiej  odmiana + nawożenie  gęstość łanu= decyzja należy do Ciebie .

722

dostała wcześniej Medax Top 0.45 + CCC 1.2l. Nigdy dokłosia nie skracałem więc pytam, żeby nie narobić szkód...

723

tylko moddus Ci pozostał. cerone jest do flagowego. zastanów się czy jest sens, jak jest ryzyko że się położy to warto

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

724

koledzy bylem rozsiac nawoz na pszenice zasiana wraz z jeczmieniem (miesznke) jest zolta jak diabli zauwazylem nawet ze niektore liscie suche jakby obumierala co jest ??

725

grzybek pewnie

726

Brakowało wody ,nadmiar nawożenia,bardzo słabo wykształcony system korzeniowy w pszenicy późno  sianej.Wszystko skumulowało się stąd zasychające końcówki liści przypominające septoriozę. Po ostatnich opadach może powróci do normy

727

kiedy pryskacie na grzyba T3 przed kwitnieciem w czasie czy po. ja troche spóźniłem sie z T2 bo dałem na poczadku kłoszenia, więc chyba dam zaraz po kwitnieniu bo w czasie kwitnienia troche sie boje

Rolnik z powołania:-)

728

Ja planuje zaraz po wykłoszeniu.
JAk pogoda pozwoli bo w życie nie dała. czekam az przekwitnie

729

Po przekwitnięciu

730

rudemenes napisał/a:

Po przekwitnięciu

dzięki tak zrobię

Rolnik z powołania:-)

731

jakie T3 skoro u nas nawet nikt nie zdążył z T2 ....

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

732

Ja T2 dałem 21.05

733

Pajej napisał/a:

kiedy pryskacie na grzyba T3 przed kwitnieciem w czasie czy po. ja troche spóźniłem sie z T2 bo dałem na poczadku kłoszenia, więc chyba dam zaraz po kwitnieniu bo w czasie kwitnienia troche sie boje

masz rację lepiej nie próbuj bo będziesz żałował

734

czego?ze fuzarioza mu kłosy wpierdala

735

czy propikonazol mogę dać gdy kończy się kłosić? na opakowaniu mówią że do końca kłoszenia pytanie czy nic nie uszkodzę, albo czy zadziała? Grzyb się się pcha tak że oczy bolą.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

736

Fenol napisał/a:

czy propikonazol mogę dać gdy kończy się kłosić? na opakowaniu mówią że do końca kłoszenia pytanie czy nic nie uszkodzę, albo czy zadziała? Grzyb się się pcha tak że oczy bolą.

Propikonazol nie jest zbytnio dobry. Lepszy zwykły tebukonazol na kłos. Zwalczysz dobrze fuzariozy, rdze i na septoriozę paskowaną też podziała. A propikonazol wg testów słabo zwalcza rdzę żółtą i brunatną a reszty nawet nie wspominam(wg HGCA)

737

by to szlak! już to kupiłem.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”

738

Fenol napisał/a:

by to szlak! już to kupiłem.

wymienić na inny nie da rady już?

739

myślę że da, dziś nie pryskałem jutro postaram się nabyć właściwy towar i opryskać.

740

Podaj mi maila na pw to prześlę Ci pomocne tabelki co do substancji