Temat: Koncentraty dla tuczników
Co myślicie o koncentratach firmy Schaumann, od kilku lat stosujemy HGC ale zastanawiam się nad zmianą
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Koncentraty dla tuczników
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co myślicie o koncentratach firmy Schaumann, od kilku lat stosujemy HGC ale zastanawiam się nad zmianą
Ja swego czasu brałem sporo schaumanna. 2 tony i masz na podwórku po cenach hurtowych. Jeśli chodzi o koncentraty to ja brałem żytni bo prawie samo żyto i pszenżyto miałem do skarmiania. Miałem HGC i róznica była taka że dużo droższy. Teraz nie mam świń na wiekszą skalę więc nie wiem jak to z nimi jest ale kiedyś nawet od tony wozili sami.
a jak cenowo teraz wychodzi schaumann? ja patrząc od początku męczyłęm pierw koncentraty sano, dobre, ale ta cena.... Później kilka lat na LNB, puki z ceną nie przegięli.... Schaumann pół roku i (niewiem czy to właśnie przez to) świnki się "obgryzały na wzajem. Między czasie pojawił się Farmer i puki co od 3lat tylko na nim. Dawka do paszy 17,5-5%. Poniżej 17,5% dodaje łubin słodki do tego poziomu.
W porównaniu do HGC to Schaumann wychodzi dużo taniej
U mnie schaumann wychodził nawet 10zł taniej na worku niż u lokalnego sprzedawcy koncentratów z neorolu. I teraz pytanie czy zdzierał sprzedawca czy taka różnica między firmami? Rok temu brałem 10ton pełnoporcjówki to wychodziła 1100/t i nie przekroczyłem 2,5 kilo na kilo przyrostu od warchlaka do sprzedaży teraz cenowo nie wiem jak stoją ale na pewno bezpośrednio wyjdzie taniej niz po worku z jakiegoś punktu
Kupiłem trochę na próbę, zobaczę jaka będzie różnica
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Koncentraty dla tuczników
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo