Temat: Chłodnica E 514
Kupię chłodnice wody do kombajnu E 514 oczywiście w dobrym stanie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » Chłodnica E 514
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kupię chłodnice wody do kombajnu E 514 oczywiście w dobrym stanie.
Jak to jest taka sama chłodnica jak w 323 to mam
Kuba chłodnica jak już to tylko nowa szczególnie w kombajnie który pracuje w wysokich temperaturach
ktoś tu pisał że założył chłodnice od sieczkarni, większa i podobno bardzo dobrze sobie radziła
Niekoniecznie musi być nowa ale trzeba trafić na dobrą, a chłodnica od 323 jest chyba inna
Sąsiad do 512 założył od bizona coś tam przystosowywał ale mówi że jest dobrze.
ja mam w 514 tez od bizona i chlodzi bez problemu nowa kosztuje 900zl
ktoś tu pisał że założył chłodnice od sieczkarni, większa i podobno bardzo dobrze sobie radziła
Mój sąsiad ma od sieczkarni ,jest wyższa około 10 cm.
Sąsiad w 512 ma od 516 jest troche wyzsza ale ma wieksza pojemnosc i leppiej sie sprawuje. chlodnica w 512 i 514 sa takie same. nie wiem jak z 323 ale ta chyba jest wezsza.
Ja mialem w poprzedniej E-514 z sieczkarni i bylo ok bez wiekszych przerobek....
Nowa do 514-ki coś ok 1400 zł , od bizona tańsza , ale mniejsza i niewiem czy czasem na DUŻYCH upałach niebędzie mało wydajna , może faktycznie lepiej nową, albo od sieczkarni. Moja była totalnie zdziurawiona i gość od chłodnic powiedział że koszt wymiany rdzenia to tyle co nowa, a i jeszcze doradził żebym płynem zalał bo jak się wodę spuści i zostawi to metal się utlenia z chłodnicy i potem dziurki się robią i tak też zrobię bo potem widać jaki syf w układzie po wodzie zostaje a płyn to nie jakieś kosmiczne pieniądze
Ja mam forsza zalanego w 70% koncentratem a reszta woda a i to potrafi odparowac i trzeba dolac w sezonie ale zawsze dolewam koncentrat z wodą 50/50, nie wiem jak to się ma dla układu ale odkąd jest 325 u mnie to nie przecieka od tej substancji i nie zamarza przy naszych mrozach no i płynu tak szybko jak wody nie zagotujesz.
odświeżam temat , potrzebuję chłodnicę do e 514
żuków koło Nowego Miasteczka lubuskie ma tego jak trawy i liśći .stan nieznany .próbuj może ci wyśle 606956625.
Dzięki sarast, dzwoniłem , ale niestety nie wysyła, a jechać się nie opłaci. A nie wie ktoś czy pasuje z IFY ? A wracając do tej z Bizona to raczej będzie za mała, nie wiem czy sobie poradzi w największe upały...
Przecież pojemność jest podobna, myślę że nie byłoby problemu. Nawet wydaje mi się że silniki leylanda szybciej się grzeją niż Ifa.
to jest chłodnica bizon i zt323
http://img405.imageshack.us/img405/7861 … 0151px.jpg
Ciekawe czy się zmieści?
Zmieścić się zmieści bo przecież z góry nic nie zawadza, od Supra jest trochę węższa , ale widzę że wielkościowo podobne, a ta na zdjęciu nie jest czasem z Rekorda ?
jakby ktoś potrzebował to mam chłodnice do 303 i 323
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » Chłodnica E 514
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo