Odp: Wiosna 2013
a u mnie już ciemno i pewnie będzie zaraz padać...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Strony Poprzednia 1 … 72 73 74 75 76 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a u mnie już ciemno i pewnie będzie zaraz padać...
panowie dobre wieści powróciła cyrkulacja zachodnia. zobaczymy na jak długo
a u mnie od wschodu ciemne chmury i od rana grzmi jak diabli ... do tego ze 3 razy pokropiło
Paweł ja też już widzę tę chmurkę co idzie od Ciebie ...
a u mnie od wschodu ciemne chmury i od rana grzmi jak diabli ... do tego ze 3 razy pokropiło
dziwne bo ja mieszkam na wschód od Ciebie a chmury idą z zachodu
Burza coraz bliżej.......
misiek ... dziś to u nas z 3 stron idą ciemne chmury z rana od wschodu a teraz już wszedzie... a wieje z południa ?? dziwne to jakieś i co poradzisz
u mnie już 3 dni nie pada woda powoli opada za jakieś tydzień może uda się zaorać i wsiać kukurydzę
Moja już w wieche strzela
dzisiejszy bilans: 2 burze, 10cm wody na podwórku, 2 godz bez prądu i właśnie zaczyna znowu padać Po wcześniejszych deszczach rzepak mi położyło
u nas rzepaki już ze 2 tygodnie leżą... i co mu zrobi ... bez randapu w tym roku nie ma mowy
No ja niedługo znów zacznę narzekać na brak wody....
warszawiakom dało wody. Dobrze mieszczuchom!!!
u mnie dziś burza zrobiła swoje grad taki padał jak kurze jajka i powybijał mi świetliki w oborze a tak było ładnie bo dwa dni nie padało i bym zaczął wreszcie trawy kosić na kiszonkę i kuku opryskać trzeba...
u mnie tak samo dolało i grad doj...bał rzepak trochę poobijany, przed domem mam altankę przykrytą plastikowym eternitem to sitko z niego zostało...
koledzy z okolic świdnicy dzierżoniowa to pewnie mają dość ,,, słyszałem że grad dobił wszystko .... u mnie spadło 33 litry ale gradu nie było na szczęście.
poprawka 4 burze były. Z 20cm rzeczki zrobiła się rzeka na prawie 2m wysokości
no ot nieciekawie u was. Ja co wyjdę na dwór to widzę jak u sąsiada coraz żółciejszy jęczmień się robi. za chwile jadę skośić moje 2 łączki (całe 0,25ha). Mam praktycznie 100%pewności że deszczu to moje sianko nie doświadczy...
..........a w piwnicy wody po kolana , co wypompuje napływa znowu, dałem sobie spokój bo to syzyfowa praca.
u mnie znów dolało i tym samym perspektywa siewu kukurydzy się znów oddaliła.
Spokojnie Krzychu mam to samo.
Mnie oszczędziło ... lekki deszczyk tylko ...
Strony Poprzednia 1 … 72 73 74 75 76 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo