Odp: Wiosna 2013
Przed chwilą miałem 20 minutową ulewę.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Strony Poprzednia 1 … 73 74 75 76 77 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Przed chwilą miałem 20 minutową ulewę.
No to teraz siew kukurydzy nawet na kiszonkę robi się naprawdę bardzo opóźniony... Może jakąś alternatywę dla kukurydzy?
sorgo.? chciałem dzisiaj trawe kosic..... poracha
Ja dziś kosiłem to miejscami dyskówka stawała w wodzie, te łąki które zdrenowane to git
dreny do tego nic nie maja. u nas dop wody opadowe spływają
mają mają, po jednej stronie drogi łąka zdrenowana to szło jak diabli a po drugiej stronie drogi nie drenowane to ino dym z pasków
No to teraz siew kukurydzy nawet na kiszonkę robi się naprawdę bardzo opóźniony... Może jakąś alternatywę dla kukurydzy?
znam gościa co kukurydzę siał jak wykopał i sprzedał wczesne kartofle czyli w lipcu i też mu urosła...
np pyroxenia oseva fao 130 http://www.oseva.eu/zd/Oseva_kpl.pdf
Laszek napisał/a:No to teraz siew kukurydzy nawet na kiszonkę robi się naprawdę bardzo opóźniony... Może jakąś alternatywę dla kukurydzy?
znam gościa co kukurydzę siał jak wykopał i sprzedał wczesne kartofle czyli w lipcu i też mu urosła...
Urosnąć urośnie tylko co tam będziesz miał za kolbe? Sama zielonka nie starczy, a jaką odmianę będziesz siać?
znowu dolało...
No faktycznie Warszawa i okolica to wody mają dosyć dziś wróciłem ze stolicy to woda na polach to normalka warzywka mizerne i żółte kukurydza też jakby inny kraj nie ma czego zazdrościć.
Dzisiaj byłem obejść pola i zauważyłem że na liściach jest taki mały ślimak, czym to pryskać ? Mieszankę bym musiał opryskać bo trochę tego jest, ale ozimin już chyba nie warto
Znalazłem w necie że jest to skrzypionka zbożowa
Laszek normalnie poszła w kolbę tylko kosić trzeba w połowie października a ja będę siał opokę.
Ja mam jeszcze 2,5h nie obsiane qq sieje na ziarno po wczorajszej i dzisiejszej ulewie pewnie z 1,5 tyg nie mam co marzyć by wjechać w pole. pewnie trzeba będzie odpuścić już to sianie. Po dzisiejszej wizycie na polach wpadam powoli w depreche.
Krzychu a nie myślałeś o innej odmianie? Opoka jak opoka, jest nie najgorsza...
Jeśli chodzi o pogodę to u nas dzisiaj ok 18-ej było gradobicie, "kuleczki" o średnicy od 1 do 3,5 cm ! Liście z drzew zasłały mi całe podwórko, leciały jak z sieczkarni, nie wiem co w polu porobiło...
To ja mogę się cieszyć że jak na razie u mnie spokój z takimi anomaliami. Ale ogólnie co się teraz dzieje z tą pogodą...
W centrali w tamtym roku byłą kukurydza fao 150. Niby po jęczmieniu zimowym niektórzy siali
Laszek u nas innej nie kupisz bo w centrali mają wszystkiego po jednej odmianie...
No to u Was tylko jest centrala nasienna? Nie ma żadnych przedstawicieli firm nasiennych albo z firm co handlują wszystkim dla rolnictwa? U nas to co jakiś czas ktoś jest Chemirol, Dalgety, Jawal, Lechpol, z Agroloku baba też co chwile dzwoniła i namawiała. Krótko mówiąc nie dbają tam o Was
Strony Poprzednia 1 … 73 74 75 76 77 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo