Odp: Jaki ciągnik do tura??

Jeden kuzyn ma tura w 3p już z 10 lat i nie narzeka zbytnio. Inni kuzyni przy remoncie 4011 dołożyli do niej tura i wspomaganie . Do tura fajna sprawa to wspomaganie hydrauliczne ale przy transporcie tańczy strasznie, delikatny ruch a orbitrol już to przekazuje na koła jezdne, szału nie ma ale ogólnie przy tym turze jaki jest przy niej to przeciwwaga z tyłu robi robote.

22

Jak pompa i orbitrol wydajny to większy siłownik założyć i nie będzie tak szarpał.

Szarpać nie szarpie, to nowy zestaw taki z alledrogo. Jest poprostu strasznie czuły , a jakby dławik założyć to by może nie reagował tak czuło ?

24 Ostatnio edytowany przez Laszek (2013-06-23 00:23:25)

Mam tura przy 355, pompa ze zwiększoną wydajnością i zawór na większym ciśnieniu, podnosi dobrze a nawet bardzo. Przy zwózce balotów albo Big bagi to sobie radzi bo jest stałe obciążenie ale jak przyjdzie jakiś piach albo coś podobnego to już nie jest tak różowo... Tak więc ostatnio myślę nad turem do 1025 do jednak ma napęd no i jednak inna masa i komfort.
Ostatnio pojechałem po piach turem to ledwie co wyjechałem na pusto bo przód nie ciągnie i od razu wpada. Myślałem właśnie żeby pozbyć się dwóch 360 i 355 i w to miejsce ruska 82 i jeszcze tura do 1025. I rusek ma ten plus że bez żadnych przeróbek jest zwrotny

E 516 na części
Telefon 695 076 269

Jak tak dziś patrzałem po tablicy to jest kilka rusków nawet z turami w niezłej cenie .

26

ale lepiej kupic ciagnik bez tura a do tego potem dokupic nowy. wtedy wiadomo ze nie bedzie przesilone wszystko.

Laszek tez tak myslalem zeby sprzedad mf255 i kupic mtz a potem jeszcze jednego tura badz szukac ladowarki. bede czekal z tym wszystkim bo w zime gospodarka przechodzi na mnie to moze kaski wpadnie czy cos i cos sie wymysli

Tak samo my szukalismy ciagnika z turem ale sie kupilo oddzielnie. tur bdb ale ciagnik skladak ale jeszcze trzyma sie w kupie smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

27

Wolał bym bardziej ciągnik niż ładowarkę, ponieważ coś nim w polu jeszcze zrobię a ładowarką już nic.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

28

Za to wszystkiego w obejściu traktorem nie zrobisz ... Najlepiej to i to  mieć .  smile

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

29

a ja tam bym chciał mieć jakąś małą ładowarkę teleskopową... zrobił my se coś takiego ale czasu brak sad

30

Jak to może być brak czasu ? przecież doba ma 24 godziny .

31

A może chęci i pieniędzy hehe wink

mdw

32

Koseś nie można z Tobą normalnie pogadać bo wszystkich do siebie przyrównujesz i płóźniej nikt nie wie co powiedzieć big_smile

33

koseś od w pół do 6 rano do 11.30 w oborze później coś zjeść napić się kawy i obejrzeć wiadomości potem w polu trzeba też coś zrobić gdzieś do 5 i znów od 17 to 23 w oborze a przecież wyspać też się trzeba prawda ?

34

Krzychu to co Ty tak dlugo obrzadek robisz?

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

35

Kup wycinak jeśli nie masz. Zyskasz 2 godziny odpoczynku a plecy będą wniebowzięte

36

Krzychu za bardzo do siebie to bierze, każdy organizuje czas jak mu sie podoba.

mdw

37

Krzychu 6 godzin dwa razy dziennie przy krowach?? To ile Ty tego masz? Pisałeś wcześniej że to główny Twój dochód więc nie myślałeś żeby zmodernizować sobie oborę? Przerobić oborę własnym sposobem albo nawet coś nowego też tak gospodarczym sposobem to w końcu też nie taki majątek a zrobił byś wtedy wszystko w 2 godziny, ile więcej czasu dla siebie i rodziny a i pożyjesz na pewno dłużej no bo z tego co piszesz to sorry za wyrażenie ale tyrasz jak murzyn...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

38

6godzin w oborze?może lepiej zrób sobie tam pokoik?trzeba sobie ułatwiac prace

39

A mi się wydaje że Krzychu to prostu jajcarz i po każdym takim swoim poście ma ubaw czytając nasze komentarze i porady.

40

Krzychu nie gniewaj się ale Ty chyba masz widły z jednym zębem albo może chińskimi pałeczkami obrządzasz ? na poważnie to powinieneś inaczej zorganizować robotę bo inaczej  umrzesz z przepracowania pod krową .