101

Odp: RSM kto stosował zalety wady

Tyko trzeba by to rozcieńczyć, b o ja stosuję 5-10% to 10 lubi poparzyć rośliny.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

102

No można by było dodawać do opryskiwacza trzy razy tyle co mocznika bo adblue jest trzy razy od niego słabszy

103

moja kukurydza ma teraz 5 liści a w beczkach mam 1700l rsm czy mogę wypryskać go po roślinach? nie zanosi się na deszcz, mam zwykły opryskiwacz bez węży, jaka dawka i kiedy?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

104

Na kuku musisz mieć węże

105

Jutro ma padać deszcz, jak będzie faktycznie padać to lecę z tym tematem w deszczu.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”

106

Fenol bądż ostrożny żebys se kukurydzy nie poparzył.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

107

Przy pięciu liściach nic się mojej nie stało bez węży .

108 Ostatnio edytowany przez Fenol (2013-06-24 23:26:23)

jaka dawka poszła?
moja kukurydza jest różna generalnie jest 5 liśi ale są rośliny duże i zupełnie małe.
Chciałbym dać 150l na hektar.

109

chyba coś około 140 l

110

W zeszłym roku dałem 120l/ha przy 4-5 liściach bez węży, ale z kołpakami 7-dmio otworowymi i sporadycznie były małe kropki (przypalenia) na liściach. W tym roku dałem mocznik, ale w przyszłym wracam do RSM

111

Panowie dołączam się do grona użytkowników (pierwszy raz )  RSM wczoraj przywiozłem 4 zbiorniki a jutro zamawiam RSM zostanie jeszcze zakup końcówek, które lepsze 5 czy 7 otworowe, jakie kryzy czy sprawdzonych producentów czy podróbki rozpiętość cenowa duża.
Na pierwszą dawkę mam saletrosan a później RSM mam zamiar jeszcze wypróbować dla porównania w QQ.

112

Ja mam 7-otworowe i kryzy 1,0 i 1,2.

113

Pietia napisał/a:

Panowie dołączam się do grona użytkowników (pierwszy raz )  RSM wczoraj przywiozłem 4 zbiorniki a jutro zamawiam RSM zostanie jeszcze zakup końcówek, które lepsze 5 czy 7 otworowe, jakie kryzy czy sprawdzonych producentów czy podróbki rozpiętość cenowa duża.
Na pierwszą dawkę mam saletrosan a później RSM mam zamiar jeszcze wypróbować dla porównania w QQ.

Ja tak samo planuję.
Tutaj zamierzam zakupić co trzeba
http://www.staben.pl/
Czytałem sporo pochlebnych opinii na temat ich wyrobów.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

114

Ja również mam stabena RW070.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

115

Mam na zbyciu nowe 7 otworowe kupione w agromie  jak ktoś chętny to pisać

116

przyzwoitej jakości są z agroplastu i w dobrej cenie
http://agroplast.pl/pl/c/Akcesoria-RSM/75

117 Ostatnio edytowany przez ojanusz (2014-02-09 20:56:37)

Marku miałem tego na próbę  i do pięt nie dorastają tym z Stabenu.
http://agroplast.pl/pl/p/Rozlewacz-kolp … worowy/108

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

118

Dziś zamówiłem RSM cena z dostawą na marzec 1170 zł.  32% azotu

119

Pietia napisał/a:

Najlepsze by były wachlarzowe. Najrówniejsze pokrycie.

120

Właśnie o tych wachlarzowych z Lechlera mówili ostatnio goście z Puław. Tylko cena powalająca - 50 zł/szt