Odp: Wiosna 2013
U nas to samo od 23 cały czas leje.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Strony Poprzednia 1 … 77 78 79 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U nas to samo od 23 cały czas leje.
Ja czekam. Patrząc na radary i na mapy szczegółowe dziś i jutro ma spaść około 40mm. Zobaczymy na ile się to sprawdzi...
u mnie też lekko kropi i to od dłuższego czasu, jęczmień zimowy powoli zaczyna się robić żółty więc już pora wjechać z roudnupem żeby spalić żyto co tam jest. Za oknem teraz 14 stopni a w ubiegłym tygodniu o tej porze jakieś 22... I jak tu być zdrowym
he he. a co ma zrobić u nas jeden gościu z mieszanką jęczmienia zimowego z pszenicą zimową, gdzie on, wesoły traktorzysta nie mając co zrobić z resztką jęczmienia w siewniku (a wygarnąć ze skrzyni to zawsze problem) wiechał w swoją pszenicę i wysiał to tu to tam... jęczmień już twardy a pszenica dopiero mleko ma. Ciekawe ile jęczmienia mu zostanie do czasu aż pszenica dojrzeje...
Od 2 w nocy do teraz spadło u mnie 61litrów,
Panowie czas na zmianę na lato 2013 lub potop 2013
nie wiem ile litrów ale min 80l na m2 spadło .... pszenica jakieś 30% leży moze się podniesie ... rzepaki zaraz ziemi dotkną .... na jęczmeiń nie zaglądam ,,,, w rowach sie nie mieści Fajne mamy LAto )
U mnie leje od samego rana, widzę że pszenżyto i żyto koło domu już leży :nooo: a co resztą zobaczymy po deszczu
u nas do tej pory 21 l spadło i jeszcze od czasu do czasu do pada
Do mnie znowu coś nadciąga ze strony Wawy . . .
Sebastian u mnie już drugi raz dziś dolało...
wczoraj też dowaliło ostro
U mnie od 12 w nocy zaczęło to pada cały czas raz mocniej raz słabiej i do teraz nalało ponad 57 litrów.
Trzeba by zamknąć wątek bo mamy lato i noc jest coraz dłuższa.
A mi spadło dziś od 9 do 14 50l wody, do tego pizgało...... Chyba wszystko ustało.
Gdzie wy te deszczomierze stawiacie ? chyba pod okapem albo rynną ?
A na Bałtyku sztorm...
na środku podwórka......
koseś nie miałem aparatu przy sobie ale jutro jak dalej będzie lało to podjade zrobie fotki .... z rowu znaczy początek cichej rzeki obok nas standardowa szerokość 50cm dziś 10m .... szok .... 3 km dalej woda przez pola płynie z pszenicy 40cm ino kłosy nad wodą ....
pojechaliśmy do wujaszka bo dzwoni że toną .... pompowaliśmy na 2 pompy elektryczne z wężami strażackimi 50siątkami do tego 2 wozy strażackie 1.5torej godziny,wody było po kolana a woda nalecaiała w ciągu 40min zaczeło wybijać z rowów i wszystkiego co się dało ,,, takiego deszczu jak dziś to dawno nie widziałem i dalej leje ... ?
ostatnio oczko wodne napełnialismy mieści się do niego 1400l wody nalaliśmy 1000 z beczki do południa z oczka woda się wylewała ... oczko ma około 5m2
U mnie dziś to niektórym kukurydze położyło o pszenicach już nie wspomnę
nie Krzysiek,środek podwórka jest jak lalka ,za to zobacz kamerki na stronie ustronia morskiego chyba wieje szóstka...
Jęczmień jary w 70% leży.
Rzepaki pochylone
Pszenica ustała ....
Strony Poprzednia 1 … 77 78 79 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo