Odp: GG FORUMOWE
NAsz wojtas jako chłop z gospodarką ma tyle paty w łapach że napeno by tą rękę odrąbał a nie jak tamten prawie. w dodatku zrobił by to jak chuck norris. kichnięciem...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 54 55 56 57 58 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
NAsz wojtas jako chłop z gospodarką ma tyle paty w łapach że napeno by tą rękę odrąbał a nie jak tamten prawie. w dodatku zrobił by to jak chuck norris. kichnięciem...
już widzę strażaków dogaszających te konopie... uchachani jak nienormalni
Widziałem to w wiadomościach . U mnie na wiosce gosciu miał profesjonalną plantacje na strychu , zwineli go dostał piec lat po trzech wyszedł , po pótorej roku znowu go złapali na hodowli na tym samym strychu w domu, ale chyba ogada sie z policją bo po tygodniu go puścili.
już widzę strażaków dogaszających te konopie... uchachani jak nienormalni
Co się wyrabia w tym kraju ? http://www.ppr.pl/artykul-rolnik-spod-j … 177362.php
Dlatego ja nie mam pojęcia jak Ty Koseś lubisz po urzędach ganiać? Chyba,że naprawdę u was są inni urzędnicy. Ja zawsze staram się wchodzić uśmiechnąć, grzecznie Dzień Dobry, ale nie zawsze udaje się sprawę załatwić w normalny sposób i bez nerw, albo w ogóle nie da się załatwić.
http://www.youtube.com/watch?v=wsZpcZkpVts
Kiedyś to znalazłem i szczerze mówiąc już kilka razy słyszałem o takich wypadkach. Czym to jest spowodowane? Sami mamy 3 płaskodenne ,ale teraz chciałem postawic jakiś zbiornik lejowy...
No co ty ja mógł bym to robić zawodowo .
To naprawdę rekord,ja 29 kwietnia składałem wniosek o warunki zabudowy na 2 silosy które dostałem w zeszły piątek,teraz czekam na pozwolenie i do żniw marne szanse że papiery zdążą z tempem robót.
ja już trzeci miesiąc czekam na warunki zabudowy pod suszarnie, znaczy się pod gaz do suszarni
bo tych urzędasów trzeba za jaja powiesić .... niestety ale ruszają się strasznie wolno i gubią papiery ....
no tak ale jak od henia poszli do gminy o warunki zabudowy to papiery gotowe były na drugi dzień pomimo tego że baba od tego była na urlopie, z własnej nieprzymuszonej woli przyszła do pracy i zrobiła co miała zrobić
jakbyś miał jego miliony to też by cię tak obsłużyli
Hehe nie wiem jak Wy to robicie że tak długo czekacie przecież urzędasy nie są tacy źli wystarczy odpowiednio z nimi rozmawiac.
Dokładnie tak jak napisał Jamir trzeba umieć rozmawiać .Laszek nie wież w takie bzdury że warunki masz na drugi dzień ! Projekt decyzji idzie do urbanisty w województwie następnie po podpisaniu zgody przez sąsiadów wysyła się uzgodnienia do powiatowego zarządu dróg ,starostwa powiatowego,zarządu melioracji ,energetyki ,sanepidu ...... itd. w zależności co się buduje i dopiero potem piszą właściwą decyzję .Ale jeszcze do tego mogą dojść uzgodnienia z planem zagospodarowania a to kolejne tygodnie .Mi się udało zdobyć warunki w trzy tygodnie ale tylko dlatego że wszystkie zwrotki na które trzeba czekać dwa tygodnie zawoziłem własnoręcznie i zwracałem do UG tego samego dnia .A na koniec trzeba czekać 14 dni na uprawomocnienie się decyzji .
Panowie, muszę wymienić burty przy przyczepie d-46/ d-47 (nie wywrotka) i tak się zastanawiam czy kupić gotowe czy lepiej zrobić samemu? Wysokość: podwójne: 50+35cm albo pojedyncze: 85cm.
Miał ktoś styczność z wyrobami tego typu:
1. http://allegro.pl/burty-do-przyczep-d35 … 78232.html
2. http://allegro.pl/burty-boki-nadstawki- … 15642.html
3. http://allegro.pl/burty-przyczep-d-47-d … 63719.html
Te co podałeś wyglądają na solidniejsze niż te które były kiedyś na rynku. Dziś znajomy mówił że kupił burty o autosana 4.5t za jakieś 900zł 50cm wysokie. Powiedział, że nasypał rzepaku ale na skup nie dojechał bo zamki się odgięły i burty zgieły się jak łuk. Jakbyś miał możliwość obejrzenia, choć w tych pieniądzach na pewno zrobisz sobie burty takie jak Ci pasują i na pewno nie będziesz się skrobał po głowie czy wytrzymają. Ja przynajmniej robiłem.
Tyle, że wtedy będą z prostej ale grubszej blachy, czyli cięższe...
Krzyś ,,, zrobienie burt po piwerwsze zrobisz je z metalu nie pierun wie czego ,,, po drugie profil będize miał chociaz 2mm a nie 0.8 i blacha będzie 1.5mm a nie 0.5 tyle ze proste ... ostatnio wyklepałem 3 zestawy burt i jeste zadowolony metr profila koszt 9-10zł arkusz blachy 1250x2500x1.5mm jakieś 150zł dokładnie nie pamiętam ale w zaleznosci od dostawcy .... tak czy siak z takiej blachy robisz burty około 65cm wysokie i koszt mieści się w kwocie jeśli sam umisz to zrobic 630zł wraz z elektrodami lub migomatem więc warto ... zawiasy i zamki ze starych burt i gitara
Kumpel w tym roku kupił 6 sztuk HL 8011 do remontu, znaczy się zostały z tego dolne ramy tylko i zaczepy które były nie pogięte bo jak nie to kupił nowe, całe zabudowy robił nowe, wysokość 1,2 metra, wywrot tylko na jeden bok i właśnie tylko on jest otwierany a reszta sztywna, profil na boki to 60x60x3 blacha 2 mm i przejechana przez walcarkę, podłoga 4 mm, do tego szczyty w czubek pod plandeke. Zrobione naprawdę fest. Już 4 sztuki od kilku lat miał tak zrobione i chodzą jak ta lala. Oczywiście wszystkie mają koła 22,5
Strony Poprzednia 1 … 54 55 56 57 58 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo