101

Odp: Suszarnia podłogowa

I z gazu zero smrodu więc można pracować bez wymiennika a ostatnio niektóre firmy skupujące zwracają już na to uwagę

E 516 na części
Telefon 695 076 269

102

No i nowa Pedrotti dojechała dzisiaj smile smile smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

103

Typ wyposażenie  i cena ?

104

Pojemność 9 ton, cały proces suszenia zautomatyzowany na sterowniku Siemens Logo, fajnie to rozwiązane. Smarowniki wszystkie ładnie wyprowadzone rurkami na zewnątrz. Palnik gazowy Riello. Cena... 150 brutto. Teraz jeszcze tylko czekam na butle z gazem.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

105

Będziesz brał butle 33kg, czy masz jakieś inne pomysły?

106

3 duże zbiorniki takie jak do LPG na stacji paliw

E 516 na części
Telefon 695 076 269

107

to robisz jako całkowicie stacjonarną.... u nas więcej roboty mają przewoźne...

108

dla tego co chce wynająć usługę to lepiej jak przyjedzie na miejsce ale dla mnie lepiej jak mam u siebie. Po pierwsze to paliwo znacznie tańsze a po drugie to błaha sprawa przyłącze prądu, nie masz pewności że w każdym miejscu będzie odpowiednie dojście do prądu. U siebie założyłem nowy kabel od licznika specjalnie do suszarni 5X10. A jak kabel będzie za słaby to już będzie instalacja słabo działać no chyba że by była suszarnia z napędem od traktora to wtedy już pełna niezależność. Dodatkowo w przyszłym roku planuje postawić wagę 7 metrów długą na 20 ton więc byłby już wtedy dobry zestaw. Ogólnie też ludzie są wygodni bo nie chcą u siebie robić syfu. Dodatkowo zostaje wtedy u mnie cały odpad co odciąga aspiracja a to super pasza dla bydła a w sumie to odpad...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

109

w sumie o prądzie nie pomyślałem, u nas podłącza sie ciagniki do napędu generatora...

110

Laszek mógłbyś zrobić fotki swojej suszarni i może jakąś instrukcję albo katalog udostępnić ?

111

Jak nie zapomnę to zrobie fotki tylko nie wiem czy dziś dam rede bo ide do kuzynki na wesele. A z tej instrukcji co by Cie interesowało?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

112

Wszelkie techniczne sprawy (wymiary ) pomocne w zrobieniu takiego cuda .

113

No poszukam w papierach to może coś tam będzie ale nie wiem czy wymiary. Co do wymiarów to najlepiej jak byś kiedyś w wolnym czasie przyjechał na kawę razem z miarką, kartką i długopisem smile No ale masz bębnówkę, daszkową pisałeś że też nabyłeś no i jeszcze to mało?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

114

Ciągle dążę do doskonałości wink