Odp: GG FORUMOWE
To idziesz jak kuna, u mnie wczesna kukurydza to taka że już mnie w niej nie widać. Na niektórych łąkach to jeszcze trochę i można robić drugi pokos.
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 56 57 58 59 60 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
To idziesz jak kuna, u mnie wczesna kukurydza to taka że już mnie w niej nie widać. Na niektórych łąkach to jeszcze trochę i można robić drugi pokos.
koledzy mam do was pytanie. Jakim urządzeniem mierzycie wilgotność ziarna. Jaki koszt jest takiego urządzenia?
ja mam taki
http://www.draminski.pl/agri/wilgotnosc … inski-gms/
kosztu nie pamiętam, ale coś ok 1500 netto
laszek ale u mnie jeszcze dwa tygodnie temu były jeziora na łąkach i polach to jak miałem wjechać ?? amfibią ??
wiem co masz na myśli bo wioskę dalej cały czas jest jeszcze około 100 ha pod wodą...
ja chociaż nie zasiałem w maju bo dopiero woziłem gnój i orałem ale Ci co zaorali na zimę zasiali pod koniec kwietnia raz później przyszły deszcze wygniła zasiali drugi raz koło połowy maja przyszły deszcze i znów wygniła zasiali 3 raz na początku czerwca to samo i 4 raz siali tak jak ja pod koniec czerwca i na początku lipca/.
Przyznaj się Krzychu miałeś od Góry cynk że taki będzie obrót sprawy
Krzychu to raczej dostał cynka z dołu
Do pieca dorzucili i od razu pola mu wyschły .
laszek ale u mnie jeszcze dwa tygodnie temu były jeziora na łąkach i polach to jak miałem wjechać ?? amfibią ??
Ja jak kosiłem trawę to woda na 3m pryskała ale nasępnego dnia było już sucho w tym miejscu czym Ty kosisz że nie da rady w wodzie bo ja tylko ferdka zagoniłem do pracy po odbudowie i dał radę. Dodam że skosiłem najbardziej mokre łąki 2 tygodnie temu.
jak masz tor od spodu tow buty zostawisz a jak mam łąki torfowe w większości normalne koszę na zielonkę. Cynku żadnego nie dostałem jakbym zaorał na zimę to też by mi zgniła a że z oraniem i wożeniem gnoju zszedł mi ponad miesiąc to zasiałem raz.
Dopiero dziś zabrałem się za kombajn a tam w kabinie niespodzianka, w całej tej bocznej konsoli zagnieździły mi się chomiki czeka mnie teraz klejenie kabli
Ja w porę włożyłem do kabiny czerwone granulki i chomiki miały co jeść.
właśnie, tak to jest jak nie dba się o zwierzątka i nie daje się im jeść
Miłego lutowania i taśmowania.
jak masz tor od spodu tow buty zostawisz a jak mam łąki torfowe w większości normalne koszę na zielonkę. Cynku żadnego nie dostałem jakbym zaorał na zimę to też by mi zgniła a że z oraniem i wożeniem gnoju zszedł mi ponad miesiąc to zasiałem raz.
Krzychu, gdzie Ty konkretnie mieszkasz bo jak znam okolice Sieradza tak w promieniu 30km to wszyscy pokosili nawet na torfowiskach a sam mam 90% łąk na torfach i są skoszone.
od sieradza to kawałek dosyć spory... teraz powoli koszę bo się da ale jak stała woda to jak miałem wjechać ??
Przepraszam że wetnę się w temat ale mam problem z budynkiem. Ale od początku buduję mała oborę o wymiarach 5 na 6 metrów na 4 jałówki. Drzwi były by na środku ściany dłuższej a jałówki były by po trzech rogach i jedna naprzeciw drzwi(na razie jest taki pomysł). I teraz mam problem jak wybierać o do nich obornik? Jak najlepiej w inny sposób je by było postawić by było najwygodniej ?
Głęboka ściółka?
ja bym na twoim miejscu ustawił je przy dłuższej ścianie w rzędzie a drzwi w ścianach szczytowych w ten sposób gnój se wywalasz wygodnie bo ci bydlaki nie przeszkadzają.
czy głęboka czy płytka to nie wiem ale skieruje sie chyba do głębokiej. Podoba mi się pomysł krzycha tylko wtedy płytka ściółka i trzeba robić jakiś korytarz bo nie ma jak dawać jedzenia ?
Strony Poprzednia 1 … 56 57 58 59 60 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo