Odp: Kupie 516-517
Nowe założyłem łożyska i przerobiłem sworzeń na tym szarpaczu po prostu paranoja tego co to wymyślił za jaja bym p...... .Walcze teraz z sitami kupiłem używane bo moje zgon i na dół chce założyć żaluzje.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » Kupie 516-517
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nowe założyłem łożyska i przerobiłem sworzeń na tym szarpaczu po prostu paranoja tego co to wymyślił za jaja bym p...... .Walcze teraz z sitami kupiłem używane bo moje zgon i na dół chce założyć żaluzje.
Dziwi mnie jedna sprawa jak podnoszę cheder to dyga go na niskich obrotach a resztę siłowników żeby ruszyć to trzeba przegazować bo new holland miałem odwrotnie ,czy też tak macie.Co mi się podoba to ustawianie pasa młocarni.A i gdzie jest czujka temperatury oleju.
Czujnik temperatury oleju to jest tylko od hydrauliki i jest z boku w zbiorniku. Podnoszenie hederu masz z osobnej pompy. Ta większa A25 służy tylko do podnoszenia hederu i jak miałem oryginalny silnik to miałem tak samo jak piszesz. Teraz po przeszczepie silnika założyłem pompę od bizona i wszystko działa na małym gazie. Jak bardzo by to Cie denerwowało to w miejsce pompy A10 wstaw też A25
Tomek mam to samo te 517 te typy tak maja mozna się przyzwyczaić.
PS.
Lechu dzięki za podpowiedzi z pasem dobre pół dnia się męczyłem aby go zmienić masa rozbierania i ta waga podzespołów
Spoko, najgorzej trafić tą śrubą centralną w koło jak widełki są przykręcone
A gdzie ta A10 jest bo A25 to widać z lewej strony silnika.
obydwie są blisko siebie, biorą napęd od wałków rozrządu, obie mają zasilanie z tego grubego węża, wymiarami zewnętrznymi są takie same tylko wkłady mają inne
A jak jest z wysypem po u mnie jak puszcze dzwignie to rura opada z powrotem ,są tam bolce od blokad ale dawno to nie działa i nie wiem jak tą rurę od wysypu zrobić ???
tam są bolce sterowane siłownikiem, jak rure rozłożysz na maksa to bplec powinien ją zablokować, coś jak zamki w klapie prasy zwijającej
Dzięki, myślałem że maczeta poszła w siłowniki ale była dobra i brałem się za rozdzielacz a tu tak musi być dziwi mnie tylko jak poprzedni właściciel kipował ???Te bolce u nie są pordzewiałe i od dawna nie używane i będzie trzeba to odtworzyć na razie otworzyłem rurę i zablokowałem pasem.Dzisiaj może wymłócę rzepak w południe miał 12% może o 5 spróbuje .Muszę się przyzwyczaić do dzwigni bo czasem wciskam to co nie trzeba .Hyrostad to piękna sprawa bardzo wygodne ,sito żaluzjowe dolne zdaje egzamin i czyści bardzo dobrze.
Dzisiaj bylem u handlarza,od ktorego kupilem 512 i widzialem,ze sprzedal dwie 517,ktore wtedy staly na placu.
Ładne,bez sieczkarni poszly po 25 000 za sztuke.Mowil,ze sprzedal w tym roku 10 takich kombajnów.
piotreknnn bo to dobre sprzęty tylko trzeba je polubić i przyzwyczaić się do gabarytów
Dobre są jak ma się duże i równe pola. Wczoraj kosiłem jęczmień na takim mniejszym polu to paliwa poszło a wydajność to pewnie tą samą bym zrobił 514. Jak by udało mi się sprzedać 516 to chyba bym kupił 514, chciałem 524 ale 20 tyś trzeba więcej. Teraz zboża mam tylko koło 40 ha więc to pikuś na 514. A co do kukurydzy to skoro koszę wszystko na suszenie to przystawka do 514 4 rzędowa z zupełności wystarczy bo obecna 6 rzędowa nadaje się jak chciałbym sprzedawać mokrą bo w końcu jaką przepustowość ma kombajn a jaką suszarnia...
lechu ty masz mniejszy heder a co mam ja powiedzieć 7 metrów jeczmień zimowy kńczyłem 512 na małych parcelach
Ile wam te bestie palą bo mi na 1,5ha spalił 40 litrów.Jak się nic nie zmieni to będę musiał wymienić silnik tylko jaki najlepiej wsadzić.
Trochę dużo 20 - 22 na godzinę
No przy tych wielkościach silników spalania potrafi już być konkretne, jak jeszcze pola duże i foremne to jeszcze idzie a tak to sam widzisz. Też z tego powodu zaczynam rozglądać się za 514. U mnie w 516 dość ciężko ustawić żeby zboże było czyste a w 514 to żaden problem. Kuzyn ma 517 a wcześniej miał 512, dwie sztuki 514 i stwierdził że 514 to najbardziej udany kombajn niemców, fakt na swoją 517 nie ma co narzekać bo kupił ją chyba ośmioletnią w stanie igła ale 514 zawsze dobrze wspomina
Mnie zastanawia jedno jak takie kombajny i ich duże silniki mowa o 516/517 palą te około 20 litrów na godzinę a bizon rekord ma normę spalania od 28 do 39??
Sawek a gdzież ty to wyczytałeś? Z tego co wiem ma on 10-13kg/ha
Rekord więcej jak 18 nie powinien łyknąć a 56 to góra 15.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » Kupie 516-517
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo