Odp: E-512 Reaktywacja
Pytanie za 100pkt. - jak zdjąć tą zasraną podsufitkę w kabinie ? Odkręciłem te kilka śrubek i co dalej ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » E-512 Reaktywacja
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pytanie za 100pkt. - jak zdjąć tą zasraną podsufitkę w kabinie ? Odkręciłem te kilka śrubek i co dalej ?
Nie wiem jak przy kombajnie ale przy ciągniku trzeba podnieść dach
Samą podsufitkę czy cały dach ? I zależy jaką masz tą podsufitkę ja mam taką siatkę a pod nią warstwy filcu chyba . Może się przykleiła ?
Chodzi o tą siatkę nie o dach... Chyba musze użyć więcej siły. Ostatnio odpalam maszynę a tu nie ma sprzęgła Trzeba tam zajrzeć co jest grane...
brak sprzęgła nie wiem co ma do podsufitki, ale moze byc spowodowany sklejeniem tarczy z kołem zamachowym... trzeba rozebrać do komory sprzęgłowej..
Hehe sprzęgło już zrobione... Podsufitka to oddzielny temat :-D
Przygotowania do żniw zakończone : nowy lakier na całości, nowa chłodnica, lekka modernizacja nawiewów (obieg zamknięty)
Wszystko ładnie oklejone żeby kurz nie miał się do czego przyczepić i żeby mucha nie siadała (i rzeczywiście nie siada )
Moje filtry a właściwie ich brak ze wszystkich stron blacha, wszystko uszczelnione, zero kurzu w nawiewach i nie trzeba czyścić.
14 K fajnie go odnowiłeś jaką masz przy nim sieczkarnie?
+ bez apelacyjnie
Laleczka aż szkoda go w pole wpuszczać plusior za całokształt +
Sieczkarnie już miałem jak go kupiłem, wiem o niej tyle że dobrze się sprawuje i pochodzi od producenta Biso
Kawał dobrej roboty.
P.S. - tego bizona ze zdjęcia to chyba doganiałeś w pokosie?
Pewnie że tak Tylko prace spowalniał ale później go zostawiłem gdzies w tyle.
kurde jakie ujęcia przez wiatraki nie masz wiru w baku w druga stronę hahah?
To pierwsze zdjęcie z 74 postu po prostu piękne
Witam wszystkich po zimowej przerwie (dla mnie) Nie długo czas żniw więc i przy moim forszaju praca wre. W tym sezonie zrobiłem ''podwójne dno'' i uszczelniłem wszystkie mozliwe miejsca gdzie mogłoby się kurzyć. Dodatkowo w planach jest klimatyzacja... prace postępują powoli do przodu. Z czasem dodam zdjęcia moich modyfikacji
Edit, są i niektóre zdjęcia
Na początek wnetrze
Cały tył kabiny został obity skają tapicerską która została naciągnięta na gąbkę 1cm i styropian 2cm Teraz jest to pewien rodzaj izolacji od nagrzanego w słońcu ziarna.
Drabinka spisuje się doskonale, umozliwia szybkie wejście na kombajn nie zaleznie czy rura od wysypu jest złożona czy też nie.
i pseudo osłona od kurzu... Pod kabiną jest bardzo dużo otwórów przez które się kurzy do kabiny... Mam nadzieję, że to rozwiązanie rozwiąże problem zakurzonej kabiny.
Witam po raz kolejny ! Tym razem nadsyłam zdjęcia zz modyfikacji nawiewów. Konkretnie wpadłem na pomysł żeby zrobić ''samodzilny'' filtr kaabinowy... Na podstawie filtra kabinowego z bizona dorobiłem zamknieta obudowę dzieki której kurz nie ma prawa pojawic się w kabinie (przez nawiewy)
Oczywiście to wszystko zostało uszczelnione i pomalowane. dzięki takiemu zastosowaniu wentylator dmucha całą mocą (wcześniej przy zastosowaniu róznych pseudo filtrów na ramkach wentylator się dławił) jestem ciekaw jak ten patent spisze się w boju,, A teraz kilka zdjęć.
i dodatek - serce klimatyzacji Niestety w tym sezonie nie uda mi się jej poskładać... Liczę że zrobię ją na spokojnei dopiero po zniwach.
Na kłódkę go kluczysz ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » E-512 Reaktywacja
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo