101 Ostatnio edytowany przez Tadeuszchelinski (2013-07-24 21:50:00)

Odp: Lato 2013

Dokładnie Pielaszkowice AgroEfekt taką cene dali o godzinie 13 dziś. Jutro jadę rano sprzedać to co nakosiłem jakieś 13 ton i dam znać jak cena i jak potrącenia.

AgroEfekt Pielaszkowice 24.07.2013 godzina 8:10 rzepak cena z 1510
godzina 8:30 wjeżdzam na wage cena 1470
godzina 8:45 zjeżdzam z wagi z fakturą do domu cena 1460
godzina około 14 jestem tam kolejnym zestawem cena 1440 i tak aż do godziny 21

Stał za mną rano Fader Wojtasa pogadaliśmy troche .
Jutro około godziny 7 jadę z kuzynem na dwa zestawy . Rzepaki praktycznie skończone u siebie zostało 40 arów i finito  . Plon z 1ha w granicach 3,2t

102

Dziękuję wink

103

Daleko kolego masz do Pielaszkowic ?

104

Tadeuszchelinski napisał/a:

Daleko kolego masz do Pielaszkowic ?

Z okolic Środy Śląskiej.

105

Dzisiaj sprzedawałem u Korkusia w KOMEkSIE  w Mietkowie cena nadal 1500 brutto

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

106 Ostatnio edytowany przez Tadeuszchelinski (2013-07-26 00:11:18)

A jak tam z kolejkami u Korkusia ? Kilku którzy stali za mną dziś w kolejce rozmyśliło się i pojechało właśnie tam. Ja o rzepakach już zapomniałem dziś smile

Ja z gospodarstwa do Środy Śląskiej mam 20km często tam bywam smile

107

żyto wczoraj skończyłem... sypie bardzo licho niektóre kłosy puste albo do połowy tylko ziarno... wyrosło tylko w słomę za dużo opadów przy zapylaniu i takie efekty.

108

jęczmień zimowy zakończony z wilgotnością 12,5% a spróbowałem w pszenżycie to 14,8% więc jeszcze se poczeka

E 516 na części
Telefon 695 076 269

109

Dziś kosiłem na usługach żyto sypie marnie i do tego nie suche więc czkamy dwa dni i wtedy może będzie lepsze.

110

rzepak na dzin dzisiejszy ma całe 4 % wilgotnosci ...   jutro powiem ile odmiana monolit mi sypie

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

111

moj rzepak wczoraj 13-14, jutro moze zetne... tylko cena ciagle spada

112

jestem dziś po rzepaku. 17ton z 4,5ha, wilgotność 9%, zanieczyszczenia na poziomie 1,6-1,9%

113

u mnie żniwa jeszcze w krzakach zboża jeszcze żelony kolor mają a rzepak monolit może w polowie przyszłego tygodnia zetne .Niektórym pusciły nerwy i pokosili troche to teras z łopatą tańczą na spichrzach a ja cierpliwie czekam , a zborza jare to za jakieś trzy tygodnie dojdą bo pełna żeleń , wniosek z tego że ochrona na grzyba podziałała i naworzenie zrobilło swoje ciekawe jakie będą plony ,jak zaczne kosić to dam znać jaka wydajność

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

114

Ja  rzepak w poniedzialek dopiero i9to wątpie żeby był suchy , też dobrze odgrzybiony a pszenica ozima zielonawa jeszcze.ale ju zaczynają kosic u mnie ghzdieniagdzie.

mdw

115

Rzepak średnio 6.7 %, średni plon 4t/ha

116

no to mamy niedziele.o 5rano burza i to solidna!!ale byłem na polu i niema szkód grzeje znowu niemiłosiernie aż mnie kusi żeby na rzepak jechać bo pszenzyto czeka ale czy 12godzin skwaru pozwoli żeby wyschło to co napadało

117

spokojnie .... rzepak nie namoknie już w tym stanie ...
Paweł   średnia powiadasz 4 to  prawdziwa czy  usłyszana ? 
u nas  rzepaki  sypią od 2 do 3.8t  mi wyszło  3.2t przez to ze odmiana Gloria mi spaskudziła .... monolit sypał dośc ładnie jak na ten rok .... 

miał ktos moze odmianę Vision ?? może jakies opinie na ten temat w odpowiednim dziale

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

118

Dziś rano zaczęte koszenie rzepaku dzeszcz na szgonil z pola jak po 3 przejazdach wydajność zapowiada się piekna cholernie gęsy się zrobił zobaczymy po wszystkim. Wojtas mam Visiona 2 h,

119

U mnie żyta w dojrzałości woskowej dopiero , pszenice na jednym polu wilgotność 20% na drugim 17% , ale zaskoczenie gryka pierwsza posiana na jednym kawałku nadaje się już do koszenia badyle się czerwone robią gronia nawet ładne.

120

wojtas napisał/a:

spokojnie .... rzepak nie namoknie już w tym stanie ...
Paweł   średnia powiadasz 4 to  prawdziwa czy  usłyszana ? 
u nas  rzepaki  sypią od 2 do 3.8t  mi wyszło  3.2t przez to ze odmiana Gloria mi spaskudziła .... monolit sypał dośc ładnie jak na ten rok .... 

miał ktos moze odmianę Vision ?? może jakies opinie na ten temat w odpowiednim dziale

wczoraj od razu sprzedawałem i było ważone. Chociaż z plonu jestem zadowolony:) bo cena do bani... W moich stronach chociaż w tym roku rzepaki ładne bo w tamtym albo nie było wcale albo tragiczne...