21

Odp: Kupię przystawkę do kukurydzy

Laszek nie moja sprawa ale jak masz sprawdzoną przystawkę to lepiej ją zmniejsz na 4 rzędy zostaw sobie zwalniacz chyba będzie pasował do 14 no i 2 sekcje w zapasie. Kupując teraz 4 przystawkę i cały osprzęt wyjdzie to samo , dla mnie mija się z celem sprzedawanie 6. Oczywiście zrobisz jak zechcesz tak tylko gadam.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

22

Paweł z adaptacji to jedynie pasowało by sito jak bym je zwężył i ewentualnie blachy na bęben i wytrząsacze. Zwalniacz jest całkiem inny. O przystawce też myślałem żeby ją zwężyć tylko że ona ma napęd z obu stron i musiałbym zrobić dodatkowy wałek na gardzieli do 14. Jeszcze zobacze jak będzie z klientami

E 516 na części
Telefon 695 076 269

23

a 6 nie pociągnie ?   na 1 da rade ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

24

Może i pociągnie  6 ale pewnie nie da rady podnieść

25

hmm 4 wazy 2 tony  wiec 6 z 3tony  hmm  powinno dać rade bez problemów ... jedynie co to mogło by potrzebowac  odważników na tył

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

26

6 rzędów odpada do 514, gardziel nie wytrzyma, jak bym ją wzmocnił to uszy nie wytrzymają, jak nie uszy to czasem zwolnice itd... na 6 rzędów to już trzeba jakoś moc dostarczyć i w 16 pas trzyrzędowy musiał być naciągnięty jak struna. Na 4 jak bym zrobił to tak jak pisze Paweł przynajmniej zostały by mi 2 kompletne sekcje, tylko jeszcze pobawić się z tym napędem żeby był na całość z jednej strony

E 516 na części
Telefon 695 076 269

27

wątpie by się opłacała ta zabawa ...  lepiej sprzecać lub sie z kims zamienic ...

28

najlepiej było by sprzedać tą i kupić 4 żeby od razu pasowała do 14 tylko z tą co mam to wiem co mam...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

29

Mam zwalniacz obrotow do 512/514.Ile mam za niego wolac?Za taki sam w Pszennie chca 2200.Mam taki sam.Laszek pisal ze do 516 mozna kupic za 500.

http://allegro.pl/fortschritt-reduktor- … 48682.html

30

To ile byś za niego chciał ??

31

No właśnie ile? Jestem zainteresowany o ile cena będzie normalna.

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

32

Chłopaki mam takie pytanie może doradzicie mi jaki jest lepszy docinacz u przystawki: taki na noże , czy orkanowy ?

33

Ze wszystkich opinii jakie słyszałem to lepszy nożowy, ten orkanowy ponoć idzie ciężej i gorzej rozdrabnia, ponoć "kupki" robi (opinia gościa który miał taki i wymienił właśnie na nożowy), ja osobiście mam nożowy i prawdę mówiąc nie było zbytniej różnicy w rozdrobnieniu pomiędzy moim a Geringoffem Rota Disc

E 516 na części
Telefon 695 076 269

34

Ja mam orkanowy claasa i robotę robi ładną ale stawia się dosyć mocno.

35

No właśnie też od paru osób słyszałem że nożowy lepszy, mam na oku niezła przystawkę geringhoffa tylko że docinacz nożowy i z osprzętem do forsza i nie wiem co zrobic

36

A można wiedzieć jaka cena? Jutro chce gościu przyjechać obejrzeć 6 rzędówkę, zobaczymy co będzie bo jak pójdzie to wtedy intensywne szukanie przystawki do 14

E 516 na części
Telefon 695 076 269

37

Ja mam w geringhofie ten orkanowy ale jeszcze nią nie kosiłem więc nia mam pojęcia ale myślę że będzie git.

38

To teraz dopiero pierwszy sezon będziesz miał w kukurydzy?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

39

Chłopaki mam na sprzedanie przystawkę 4 rzędowa z docinaczem , orkanowy, firmy epple, Stan naprawdę dobry, przez pieć lat odpoczywała, na rotorach ma jeszcze farbę, łańcuchy w bardzo dobrym stanie . Tel 691 795 647 smile (dla kolegów z forum taniej )

40

ta EPPLE to jest na licencji węgierskiego OROSA? Części by od niej pasowały? No i teraz jaka miała by być cena? A jakieś wyposażenie kombajnu do kukurydzy by też się znalazło do 514?

E 516 na części
Telefon 695 076 269