Odp: dzierzawa na mazowszu
Dzisiaj znajomy rzucił hasło bierz 35 ha w dzierzawę ,on bierze dopłatę , płaci podatek co zbiore to moje, ziemia III , co wy na to?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » dzierzawa na mazowszu
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzisiaj znajomy rzucił hasło bierz 35 ha w dzierzawę ,on bierze dopłatę , płaci podatek co zbiore to moje, ziemia III , co wy na to?
Bierz wyjdziesz na + z takiej klasy to można 7 ton na luzie pociągnąć.
przy takiej ziemi na takich warunkach to jak byś trafił w lotka
pisz umowe i nie marudź
to ja mam to samo tylko że ziemia od 4a do 5. i dupek jeszcze umowy nie chce zbytnio dać...
Ja tak też mam ale przeważnie łąki i pastwiska.
ja bym się nawet nie zastanawiał. Daję oprócz dopłaty 200-300zł plus podatek i nie ma chętnych...
Tak myślałem , ale wyszla śmierdząca sprawa z tym polem także będe czekal jak sytuacja się rozwinie ...
ja bym się nawet nie zastanawiał. Daję oprócz dopłaty 200-300zł plus podatek i nie ma chętnych...
Paweł znajomi w gminie Gołymin wzięli 6 ha 3 klasy w dzierżawę bez dopłat, płacą podatek + 12q pszenicy.
Znajomy chciał wydzierżawić komuś 10 ha 3-4 klasa,glina i góry,dopłaty jego a dzierżawca podatek i 1700 pln/ha,mówi że w ciągu tygdnia miał 20-paru chętnych i zdecydowanych.Z drugiej strony inny znajomy chce sprzedać 8 ha w jednym kawałku po 35000/ha i nikt nawet nie spyta.
Jest koło mnie 12 hekarów ugoru w jednym kawałku , 4 klasa , ziemia agencyjna, zastanawiam się czy to wziąśc na dziko , jak myślićie pchać się w to ? dodam że agencja nie chce wydzierżawiać u nas ziem ze względu na wiatraki.
jak posiejesz muisz zebrac tak jest według prawa gdzieś to czytałem
Tak ale jak się agencja doczepi? wybronie sie żeby kary nie zapłacić
Zrobisz jak zechcesz ale kumpel obrabiał przez 3 lat 3 ha ale w tym ANR go namierzyła i za osiem miesięcy naliczyli mu średni czynsz razy 4 to do zapłaty ma 7tyś.Czy się opłaca?
No właśnie , dam sobie sokój, raz zabuliłem już ale się wyłgałem i tylko za 4 miesiące zapłacilem .
wujaszek obrabiał i tez go namierzyli obrabiał 2 lata działeczke cos ponad hetkat a kare mu dali ponad 400zł zapłacił i smieje sie z tego. teraz ta działke na przetargu wylicytował
ja zaplacilem 1300 za póltorej ha
ja wziałem 10 ha. Dopłata plus 500zł i podatek, spółka wodna. 3,4 klasa, część gliny porządnej, część lżejsza
powoli bo nie czaje oddajesz włścicielowi dopłaty płacisz podatek i jeszcze dokładasz 500zł. wyjdziesz przy takim układzie na swoje?
Tak. Płacą nawet 800 i po ponad 1000 oprócz dopłat. Ale to za lepsze gleby bo i 1 klasa jest na Opinogórze i to wcale nie mało.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » dzierzawa na mazowszu
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo