1

Temat: Namiary na firmy dorabiające części robocze

Panowie potrzebuje  jakąs dobrą firmę co dorobi lub ma w swojej ofercie  lemiesze do pługa Brenig .... jest tak twardo w polu że lemiesze znikają w oczach i się własnie dziś skonczyły    Unirol niestety nie posiada w swoim katalogu czesci do tego typu pługa ... może ktoś ma podobny pług i zna  zamienniki

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

2

Odp: Namiary na firmy dorabiające części robocze

Wojtas tu dorabiają
http://allegro.pl/lemiesz-pluga-gassner … 33987.html

3

Wojtas leniuchu jeden kup resor od jelcza i parę metrów płaskownika 12x100 mm pospawaj do kupy i lemiesze na każde warunku glebowe gotowe w kilka godzin .

4

Dokładnie jak pisze Koseś ja wczoraj wierciłem w resorze parabolicznym, zwykłym białym tanim wiertłem tylko naostrzyłem sobie, żeby mniej zbierało. Szło aż miło i zawsze w cenie 1.5zł/kilo big_smile

5

Dzwoń Wojtas tu 875 654 202,502 083 981

6

Mi dorabia znajomy z resorów kolejowych

7

jak na złośc nie znajdziesz na złomie żadnego resora ... już o tym myślałem
koseś  do aktualnych zajechanych  własnie wspawałem płaskowniki na spód ale co z tego jak z reszty już się zrobił papier i się pogieły 
a Starszy zamówił  u Jaskota  na jutro będą 100zł sztuka .. będę miał jakiś wzór z niego to  w zimę wyklepie parę sztuk na zapas

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

8

Pietia napisał/a:

Wojtas tu dorabiają
http://allegro.pl/lemiesz-pluga-gassner … 33987.html

Nie dawno przysłali mi lemiesze z tej firmy i teraz biorę na pole dwa młotki  i prostuję na poczekaniu sad  cóż oryginał 200 zł sztuka plus dłuto 30 zł , te moje z allegro są bez dłuta  i przypominają te tanie  do polskiej trojki , piszą że na dłuta też zrobią ale ja już sobie podaruje :nooo:

9

Ja ostatnio znalazłem na złomie pół arkusza blachy 10mm. hardox 400 i w zimę dam do zaprzyjaźnionej firmy żeby pocięła mi laserem na wzór nowego lemiesza  . A tak bez bicia się przyznam że jak już gospodarzę ponad 17l to jeszcze nie kupiłem nawet jednego lemiesza .

10

Tak więc koseś  jakoś je profilujesz czy tylko takie proste blachy   wzorowane na lemieszu ?  bo jakoś mi się to nie widzi bo bedą na sztorc ?? czy mi się coś zdaje

11

No wiesz jest takie coś jak palenisko ,młot i kowadło więc będą podgięte tak jak trzeba wink

12

Ja miałem dospawany pasek z resora szerokości około 5cm do starego lemiesza i naprawdę super sprawa o wiele lepsze od kupnych i tańsze.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

13

"sawek " dobrze prawi , wystarczy dospawać kawałek czegoś twardego na wzór dłuta  i nawet zdarty lemiesz pójdzie lepiej niż nowy zrobiony z byle czego .

14

kuzyn korzystał z resorów kolejowych, kiedyś też sam zrobił odkładnię ale z tym miał już więcej zabawy, ale nawet nawet ładnie odkładała

E 516 na części
Telefon 695 076 269

15

W moim rabe werku to wszystkie  paski odkładni mam z resorów i orze  bardzo ładnie .

16

Znaczy się masz ażury?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

17

Tak .

18

koseś  wczoraj dopasowałem na szybkiego lemiesze od UNI  proste niczym arkusz blachy ....  paranoja nie lemiesz ale cóż cos trzeba było założyć
co do młota i kowadła to fajne urządzenie też takie posiadam big_smile