Odp: Lato 2013
Ja mam tak mokro że dopiero po niedzieli będzie można coś robić
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Lato 2013
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja mam tak mokro że dopiero po niedzieli będzie można coś robić
Chętnie przygarnę trochę deszczu, jak popada to ruszam z siewem
Wciągu doby 30 l ale nigdy dość niech pada będą ładne wschody.
Panowie na sianie rzepaku to już za późno w tym roku ? chciałem zasiać jeszcze jeden kawałek w sobote i nie wiem czy warto.
Siej , jak przyjdzie mróz beż śniegu to załatwi wszystek rzepak tylko zwiększ normę wysiewu o 10-15 %.
Sieję co roku poplony na dopłatę i właśnie rzepak. Niekiedy siany pod koniec września jest ładniejszy niż te siane w terminie.
Dwa lata temu własnie też siałem późno były te mrozy sąsiadom powymarzały te duże i ładne a mój był lichy mały ale przetrwał. Dzięki Panowie macie po plusie
Tadek w zeszłym roku gośc u którego dorabiam przesiewał rzepak 5 października i był ... co prawda dał 2.7t z ha ale był i niczym się nie różnił
Nareszcie pada
Ciągle pada
A niech pada na sąsiada siano i moje orane .
Od wczoraj kolejne 33l/m2 i mogło by już przestać .
kurna Wam dogodzić...
wkońcu deszcz )
jutro orka...:)
Ja dzisiaj na siłe zacząłem orać bo nie mogłem się doczekać żeby farmtraca spróbować ale na razie to tylko przegarnianie piachu a nie odwracanie skib..
Dziś z nocy kolejne 23l/m2 ,na polach stoi woda a redlin to w niektórych miejscach to nawet nie widać .Siewy pewnie gdzieś za tydzień jak trochę obeschnie .
no u nas w środę zaczęło regularnie padać to z małymi przerwami ponad 2 doby. wczoraj trochę obwiało a dziś znów powoli zaczyna siąpić.
50 l na metr na mokrą ziemię to lekka przesada. Nie zdążyłem pszenżyta wszędzie posiać
Przez dobę 40l jak macie dużo to przygarnę tylko nie jutro bo impreza gminna.
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Lato 2013
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo