Odp: b-201 lub b-200
No mi się wydaję że przy obrotach 1600 to jeszcze te ciągniki zamulają ale 1800 to już grają. Jeździłem na 1600 i na 180 przeliczając na hektary na jedno wychodziło spalanie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » b-201 lub b-200
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No mi się wydaję że przy obrotach 1600 to jeszcze te ciągniki zamulają ale 1800 to już grają. Jeździłem na 1600 i na 180 przeliczając na hektary na jedno wychodziło spalanie.
Palnik albo przecinarka kątowa w rękę i trzeba przyciąć lemiesze aby wystawały nie więcej jak 2cm. po za płaszczyznę płozy ps. tylko najpierw przykręć płozę bezpośrednio do korpusu bez żadnych podkładek .
U mnie pierś odkladni wystaje 2cm za ploze, a lemiesz 5cm Jakbym uciął lemiesz pionowo w dół to i tak będzie za dużo odostawał
Jak ma za lekko na I-4 to zrób coś takiego.
Mój film całe 20 sekund ale jest
http://www.youtube.com/watch?v=XcGybJQOgUg
Na cięzkich i średnich ziemiach pieknie robi. Na lekkich trochę gorzej moze dla tego że orałem nie talerzowane.
Jestem zadowolony aczkolwiek pomyslę o założeniu tego na przód ciągnika..... tylko czy nie będzie mnie ciągnąć na orankę?
Brony 20 - stki
podoba mi się to i ładnie na polu po orce zrobione no i mniej paliwa niż oddzielnie to zrobić. No i oczywiście plus za robotę:)
Ode mnie też + leci
Jak ma za lekko na I-4 to zrób coś takiego.
Mój film całe 20 sekund ale jesthttp://www.youtube.com/watch?v=XcGybJQOgUg[/url]
To ja ciągam kolczatkę z włóką (zdjęcie gdzieś jest na forum). Bez kolczatki spokojnie idzie I-4
też mam kolczatkę ale na glinie można sobie ją w d... wsadzić. Glinę trzeba rozerwać puki świeża.
Muszę znaleźć tylko dłuższy siłownik. ten który mam jest od cyklopa i musiałem dać bardzo krótkie ramię bo ma tylko 20 cm skoku. Na zdjeciach i filmie tego nie widać ale do transportu całość się składa stoi pod kątem 70-80 stopni w stosunku podłoża. Na takim siłowniku ciezko ustawić je na odpowiedniej wysokości. Na szczęście przy na wracaniu jak nie ma żadnych przeszkód unosi się z pługiem i to wystarczy siłownika używam tylko jak sie przypcha.
Dzieki za plusy
Na przyszłość pomyślę o wałku strunowym za broną i moze przed......
Misiek zawsze możesz jechac płycej......
W poniedziałek pojade orać lżejszą ziemię ( dzis były pomieszane gleby trzeba było redukowac do 1 i nie myslałem o 4) zobacze czy pójdzie II-4 do tej pory nie orałem za duzo na głęboko tym biegiem bo przekładnia domagała się remontu
Kuzyn zrobił sobie sam do pługa obrotowego taki zestaw wałów: wałek strunowy, w środku coś tak Campbell (ugiął z płaskownika na wysoki kant obręcz i wspawał szprychy) i z tyłu też wałek strunowy. Efekt na prawdę jest ładny. Po takim zestawie od razu wjeżdża uprawowo-siewnym
to Laszek:
Coś takiego chce wymyślać i do swojego pługa obrotowego, masz kilka zdjęcia?
zdjęć niestety nie mam
Witam, jestem świeżym posiadaczem pługa B-201 niestety nie dorzuca pierwszej skiby za zetorem 12045:( próby przesuwania poprzez ściąganie cięgła do prawej strony niewiele dały, na razie nie ruszałem na belce, w końcu ktoś nim orał i było ok. I jeszcze jedno pytanko do czego jet ten duży siłownik z przodu? W tym roku już zaorane ale kiepsko.
Ten siłownik wytwarza ciśnienie w tych małych. Pod warunkiem że jest minimalne ciśnienie w układzie. Jeśli tego nie wiedziałeś to po części może byś przyczyną nierównej orki. Podnieś pług przekręć na chwile zawór który masz na ramie po czym ustaw go w położeniu w którym był i do pracy.... jak będzie dalej nie równo to sprawdź najpierw czy lemiesz jest taki jak pozostałe jak tak to przesuwaj masz tu pole do popisu.....
Wszelkie regulacje skiby pierwszej to przesunięcie na belce przedniej czyli zaczepowej oraz przesunięcie korpusu pierwszej skiby na ramie głównej,pozostałe korpusy ustawiaj w równych odstępach ok 90-95 cm.Co do siłownika z przodu to nie bardzo kojarzę,ale może to siłownik hydrauliczny stosowany jako łącznik pługa z ciągnikiem i to na tyle co mogę pomóc. to jednak dotyczy pługa b-200
Witajcie! Mam takie pytanko czy ktoś może mi powiedzieć jaki jest właściwy rozmiar koła na którym jeździ B-201, ponieważ po maksymalnym wysunięciu siłownika pług jest dosyć nisko.
Tu wrzucam fotkę http://tinypic.com/view.php?pic=2mg9mjm … kLtjIZM8YR
Mam tak samo i też nad tym się zastanawiałem
Czy jest możliwe że siłownik jest za krótki?
raczej nie. Wygląda na oryginalny - mam taki sam
Mogę się panowie pochwalić skończyła się moja męka orania małych kawałków jakie posiadam. Przerobiłem B-201 na zawieszany. Idzie jak burza i co zauważyłem że idzie teraz lżej. Jedynie musze jeszcze dorobić akumulator hydrauliczny i będzie ok.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » b-201 lub b-200
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo