Odp: jaki półautomat spawalniczy ?
Ja raz za spawarkę zapłaciłem 350zł a na złomie za samą miedź dostałem 510zł.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » jaki półautomat spawalniczy ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja raz za spawarkę zapłaciłem 350zł a na złomie za samą miedź dostałem 510zł.
Wielkie dzięki Marku za gościnę i poświęcony czas plusior leci. do hurtowni trafiliśmy , bez problemu można tam kupować ( z czego skorzystaliśmy) całe opakowania, ew zgrzewki ilości dowolne.
spawarka już robi, wg tej to moja miała nie więcej jak 80 . teraz nawet z elektrodą 4 idzie jak burza.
Co myślicie o tym wynalazku , trafia misię nowy za 800 zł http://allegro.pl/polautomat-migomat-te … 39240.html , pospawa tym co oprócz garków.
Ja takie cosik tylko 150A używam do spawania blachy 2mm max ,rurek ciśnieniowych i do napawania ubytków na wałkach.
Czyli szkoda zamachu.
Mam takiego Einhella mało używany 170A z butlą zegarami i sporo drutu....
Ktoś chętny? Cena powiedzmy 8 stówek.
Mam też wirówke jak by ktoś chciał...
Ile za wiróweczkę i jak moc?
ile
Wiróweczka za 9 stówek. Moc podam óźniej.
http://www.einhell.pl/sklep,1/?p=20243&c=78 coś takiego ??
Ja mam spawarkę tej firmy tylko 140A i nie ma czym zaszaleć.
Einhell taki jak w linku.
Wiróweczka 350 amper.
mam z weldera inwerter MMA (elektroda) 200A i złego słowa nie powiem. jest to chińczyk, ale z tych lepszych, a może i najlepszych. Znajomy prowadzi sklepik właśnie z takimi sprzętami i co do weldera to powiedział że co niektóre urządzenia są wyżej punktowane jak odpowiednik z telwina..
Dalej jesteś zadowolony z Waldera bo mam ochotę na taką 200A.
Ogólnie spisuje się elegancko, ciągnie elektrody nawet 4mm i jeszcze nie zdążyła sie przegrzać. Jedymy minus to uchwyt mocno się grzeje i żabka na masie też lipna. Fakt do konkretnych konstrukcji się zbytnio nie nadaje bo przetop zbyt mały, ale do ogólnych prac i majsterkowania wystarcza...
Ok dzięki.
http://allegro.pl/migomat-welder-fantas … 92346.html
Właśnie testuje to urządzonko i jestem mile zaskoczony. Możliwości ogromne, spawanie amelinium, miedzi, nierdzewki, lutospawanie... Fajnie spawa łukiem natryskowym i wtedy w ogóle nie ma odprysków ( Film na stronie sprzedawcy), dobry przetop i ładna spoina. Jak na taką moc nie potrzebuje dużo prądu.
Fajne ,ciekawe jaka jest trwałość tej maszyny ?
pospawamy, zobaczymy...
spawarka ładnie spawa i co najważniejsze nie ma odprysków
Jeśli wymieniacie łożyska, to zostawiajcie sobie pierścienie wewnętrzne, bo można je dobrze wykorzystać w naprawach i tworzeniu nowych elementów. Wystarczy wypalić otwór i wspawać pierścień łożyskowy i mamy dobrą, miarową tulejkę z twardego materiału która nie rozciąga się jak guma z majtek. Tylko uwaga- po obspawaniu kurczy się troszkę
ładnie spawa co to za automat ? jaka moc ? kurde rozglądam się za jakimś w miarę rozsądnym .... ale żeby miał przynajmniej 300A
Piękne takie spawy, nie ma co.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » jaki półautomat spawalniczy ?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo