Odp: Mdw 525
A możecie podać wymiary sit?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » Mdw 525
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A możecie podać wymiary sit?
Na pewno są mniejsze od 516 czy 517. Ale dłuższe są od 512 , 514 bo mierzyłem .
Patrząc na konedata to 524 ma większe od 516. 517 ma już dłuższe. Ogólnie w 516 sita są za małe względem całego kombajnu, jak kosiłem nim kukurydze to miałem już je przedłużone
dzis zmierze
512 i 514 powinny mieć jak bizon czyli 1m długości w 516 też jest 1m i to jest o wiele za mało.
kolego zapomniałem dzis zmierzyc bo roboty sporo. ktores mialo wymiar 120 na 130
Napewno dłuższe niż metr
wstępne 52-55cm na 120. Nie mogłem tam wejść i zmierzyć tak dokładnie. Górne 130 na 120 a dolne 126 na 119 ( od rzepaku).
Dzięki za fatygę ,dzisiaj pomierzyłem swoją bestie i 150cm jest możliwe do wsadzenia ale trzeba podnieść sita o 10cm do góry wyciąć 50cm podsiewacza ,wyciąć trochę ramy kosza sitowego i tu jest najwięcej roboty i przedłużyć lotki wiatraka żeby wiatru dodać .Wiosną się za to zabiorę ciekawe jak to będzie działać.
a silnik jakis do 524 nie wiecie zeby wstawic inny niż ifa najlepiej volvo albo perkins
Ifa za słaba? Takie silniki są dosyć drogie.
a wiesz coś co pasowało by za ife
wstaw od jelcza z turbo i nie będziesz narzekał na brak mocy, ale wiesz przeróbka to zawsze nie to samo co oryginał, przerabiałem ten temat
ja tam na brak mocy nie narzekam, silnik póki co bardzo dobrze się spisuje. W pszenicy 8-9t z sieczkarnią śmiga aż miło
paweł a jaki masz dasz fotki na silnik moze muj od cieżarówki jest bo podobny
ten z pojedyńczymi głowicami. zrobię foto jutro bo dziś byłem u kumpla cały dzień na kukurydzy.
paweł i jak z tymi fotkami
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0fb … 65213.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/392 … 635f1.html
sory, że tak późno, ale czasu zbytnio nie miałem
paweł a wżucił byś wiecej zdjęć
jak linie w kombajnie ze zbiornika ida i jak wentylacja masz obudowe i chłodzenie bardzo bym był ci wdzięczny
z którego zbiornika? zrobie tylko któregoś dnia, kombajn mam przykryty i troche robotki z tym bedzie
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » Mdw 525
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo