Odp: Nie mogę zapalić słabe akumulatory?
obawiam sie ze bedzie trzeba kupic ale nic nie poradze to juz nie 4011 ale tam aku mam dobre w lutym dwa latka ale kreca jak szalone tyle tylko ze jeszcze troszke i babcia bedzie na allegro
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Elektronika i elektryka » Nie mogę zapalić słabe akumulatory?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
obawiam sie ze bedzie trzeba kupic ale nic nie poradze to juz nie 4011 ale tam aku mam dobre w lutym dwa latka ale kreca jak szalone tyle tylko ze jeszcze troszke i babcia bedzie na allegro
ja w 60tce mam już 7 lat właśnie Yaka i też kręcą jak szalone i nigdy mnie nie zawidły
wiec to znaczy ze to dobra firma musze zerknac jakie ja mam bo nawet nie pamietam
We wrocławiu się mieści ale czy dobra? Nie wiem teraz wszyscy dają długą gwarancję
a nie wiesz czy sprzedaja gdzies kolo bydy
Zadzwoń http://www.yak.com.pl/
moze umiesc ten adres w dziale linki
albo i nie :stu: roznica miedzy ich cenami a grene to 112 zl (centra 180 484) chyba ze jak dzwonilem to facet podal mi bez podatku ale nie sadze jutro potwierdze
dzis sprawdzalem miernikiem ladowanie jak nie odalony o jest 12,34 a jak odpale to na klemach 12,78 nie wiem czy to dobrze czy zle jakzle to co czynic
dzis sprawdzalem miernikiem ladowanie jak nie odalony o jest 12,34 a jak odpale to na klemach 12,78 nie wiem czy to dobrze czy zle jakzle to co czynic
Coś trochę słabe to ładowanie przed wymianą akumulatorów sprawdż alternator (powinno byc około 14V) może masz podjechane szczotki.
jak to zrobic rozkrecic wymienic szczotki i bedzie ok a szczotki jakie ze sklepu czy moga byc jakies inne jak tak to od czego
jak to zrobic rozkrecic wymienic szczotki i bedzie ok a szczotki jakie ze sklepu czy moga byc jakies inne jak tak to od czego
Szczotki są razem z regulatorem ,odkręc dwie śróbki z tyłu alternatora i wyjdzie ci calośc .Raczej powinny byc oryginalne ale jak potrafisz to można doszlifowac i wlutowac inne.
odkrecilem ale chyba nie te co potrzeba bo wyszla mi tylko taka kostka (1) http://images4.fotosik.pl/269/7eb52417e1f594d2m.jpg
Teraz wykręc te szpilki i wyjdą ci szczotki.
karlos napisał/a:odkrecilem ale chyba nie te co potrzeba bo wyszla mi tylko taka kostka (1) http://images4.fotosik.pl/269/7eb52417e1f594d2m.jpg
Teraz wykręc te szpilki i wyjdą ci szczotki.
A ta kostka to regulator.
dzieki ide dzialac opisze rezultaty
no i dupa wyciagnalem przeczyscilem przeszlifowalem zalozylem i mam na jednym 13,0 a na drugim 12,9 :stu: ale jak sprawdzalem to na alternatorze jest 26 na wszystkich wyjsciach czy to napiecie rozklada sie na dwa aku czy jak czy to oznacza ze mam wymienic szczotki i znowu kaski sie pozbyc
Moim zdaniem alternator daje za małe napiecie
ale jak to zmienic no i jeszcze jedno czy wraz ze wzrostem predkosci obrotowej silnika czytaj alternatora wzrasta napiecie wytwazane przez to urzadzonko
Tak ale wartość o jaką wzrasta jest minimalna. A alternator musisz dać do sprawdzenia
Nie sprawdzaj pojedyńczo tylko sprawdż ile masz na obóch jeżeli na alternatorze masz 26 i na aku 26 to wszystko z ładowaniem ok alternator ładuje ale akumulatory są zasiarczone i nie będą przyjmowały prądu.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Elektronika i elektryka » Nie mogę zapalić słabe akumulatory?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo