Temat: bagnet oleju do Case 1255xl
zgubiłem bagnet oleju w case 1255xl, może ktoś na forum posiada taki traktor, lub model 1056 (z silnikiem D, DT 358) potrzebuje długość bagnetu oraz odległości między min, a max stanem oleju
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » bagnet oleju do Case 1255xl
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
zgubiłem bagnet oleju w case 1255xl, może ktoś na forum posiada taki traktor, lub model 1056 (z silnikiem D, DT 358) potrzebuje długość bagnetu oraz odległości między min, a max stanem oleju
tak z ciekawości ??? jak można zgubic bagnet oleju ?? hmm wydmuchało go ??
:hmmm:
wytłumacz to nam bo ja gubię zawleczki, czasami korki od szybkozłączy ,ale bagnet?!?!?!?!
Jak się nie dokręci motylka u góry bagnetu to wyleci. Długość całego bagnetu 25,5cm.Minimum 1 cm , maximum3,2 cm , talerzyk na na środku bagnetu na wysokości 10 cm od dołu.
Wielkie dzięki maksx! Masz u mnie dużą flachę, i + oczywiście. A jak się zgubił? Sam się zastanawiam, pojechałem do sąsiada orać i wróciłem bez bagnetu, najprawdopodobniej gdzieś go krzaki wyciągnęły.
Podpinam się pod temat i odświeżam kotleta, potrzebuje długości miarki oleju do ciągnika case 885 xl silnik d 268, mam tylko jej górną część . . .
Zdejmij miskę druga część pewnie leży na dnie będziesz miał komplet
no właśnie jej tam nie będzie, bo kładłem ją w myślałem że bezpiecznym miejscu, ale nie jestem jedynym użytkownikiem garażu, nie było mnie kilka dni a w międzyczasie zdążył przyjechać facet od złomu:D oczywiście winnego nie ma:D
słuchaj od 955 6 cylindrów pasuje ? jeśli tak to ci wieczorem podam wymiar
http://www.wengers.com/parts/Farm-Tract … 29040C.htm tak to mniej więcej wygląda, tego udziwnionego skrzydełka nie miałem, pewnie się jeszcze poprzedniemu właścicielowi urwało. Wojtas Tego 955 to masz z silnikiem Case? Bo w katalogu zacząłem szukać i wyszło mi że to jest steyr.;/
Podam niżej listę modeli z tym samym bagnetem:
485
495
585
595
685
695
785
795
885
895
995
reszta wg katalogu case to co innego. Nowa najtaniej jak znalazłem - 267 zł, po handlarzach jak dzwoniłem to sami nie wiedzieli co mają ;/
wybite na bloku IH wiec raczej iternational case?:P więc jeśli masz 6 garowego to będize identyczny chyba że musisz zadzwonic do bartka on ma 845 czy jakoś tak z 4 garowym silnikiem
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » bagnet oleju do Case 1255xl
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo