1 Ostatnio edytowany przez TPS (2013-11-26 21:01:10)

Temat: turbosprezarke

jak w temacie , w miare niska  cena , dobry stan , do 323 , oraz docisk wtrysku a najlepiej 2

2

Odp: turbosprezarke

kup z ośiemdzieśątki turbo

3

bedzie dobra silnik  troszke słabszy

4

Jak ci mała to mam od mana 320 km

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

5

Do sprężarki musi być dobry silnik bo inaczej wyciągnie kopyta,wiem coś o tym.

6

Oj marku marku takie było przeznaczenie takiego silnika . Bez tego co sie stało nie było by tovo jest yeraz smile

GG 16238418

7

ja mam od sw 400 lekko doładuje silnik się nie czesie i fajna dynamika moc troszkę lepsza dużo żwawszy

8 Ostatnio edytowany przez Marek323 (2013-11-28 23:50:19)

czesio wstaw od 80tki na jeden dzień i na pewno jej nie wyjmiesz.
Kamil teraz namawiam dilerów ciągników różnych marek na konfrontacje na poziomie 160 do 180koni i nie ma chętnych .Za każdym razem obiecuje że jak wygra ich ciągnik to go kupie .

9

hmm a czym się różni od osiemdziesiątki a od leylanda ? skoro to tem same turbiny jedynie o zmienionym odlewie  strony ciepłej ? (turbiny ) a druga strona (spręzarka jest identyczna )

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

10

Właśnie tym co napisałeś ,od sw 400 i 16ki uzyskałem do 02bara a od 80ki nawet 09bara oczywiście mogłem więcej ale strach mi nie pozwalał.

11

Marek323 napisał/a:

Kamil teraz namawiam dilerów ciągników różnych marek na konfrontacje na poziomie 160 do 180koni i nie ma chętnych .Za każdym razem obiecuje że jak wygra ich ciągnik to go kupie .

Dobre big_smile :brawo: :brawo: :brawo:

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

12

Marek323 napisał/a:

Chciał bym to zobaczyć jak np. jelonek 7720 wyrywa ci zaczep albo i cały zad .

13

Marek323 napisał/a:

Właśnie tym co napisałeś ,od sw 400 i 16ki uzyskałem do 02bara a od 80ki nawet 09bara oczywiście mogłem więcej ale strach mi nie pozwalał.

Powiedz w jaki sposób mogłeś więcej doładować silnik? Nie bardzo rozumiem. Sam myślałem żeby założyć tylko nie mam na podorędziu i myślę z czego.

14

A od SW680 by się nadała czy za duża? Mam takową razem z silnikiem od kombajnu to może i bym coś z tym pokombinował...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

15

Laszek musisz uważać żeby tłoki nie miały lądowania na księżycu.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

16

Ta tłoki spłyną do miski i bedzie gitara... smile

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

17

Koseś a czy ty widziałeś jakiegoś dilera żeby przeciągał się na line , oni robią pokazy typu zaorać jakiś obszar pola pokazując ilość zużytego paliwa,czas i płynność pracy oraz zachowanie     w trudnych warunkach .Należy brać pod uwagę to że mój ciągnik jest wart 60tyś a np. claas 450tyś .Także nie bój się o moją d*pe na pewno zostanie na swoim miejscu.

18

To nie jest jakaś osobista uwaga tylko realnie biorąc ciągnik zachodni o mocy 180KM jego wagę i przyczepność na kołach 42" lub więcej to nie wiadomo co z forsza może zostać .

19

Masz w opisie same Fortschritty i któregoś cenisz koło 60tys.Także o dupę się nie boimy raczej o głowę. Ciągnik który ma koło 180koni ma masę ze dwie tony większą niż przykładowy 323 także i pary i twardego pod kołami by brakło. Jak to napisał kiedyś MarekPe te nasze ciągniki wbrew pozorom to delikatne maszyny.

20

Od sw 400 0,2 bara a od 80-tki 0,9 bo ciepła strona jest dostosowana do 4 lub 6 cylindrowego silnika a jego pojemność to inna sprawa... o tym juz było....
Marek porządne kołka sprawny silnik i trochę sprytu i możesz stety albo niestety nie kupić nic nowego.... widzieliście filmik jak 303 wygrywa case chyba 150KM
TPS ja wziąłem ze złomu z dafa 168KM 6,8l 6 cyl no i w orce ładuje mi do 0,4 - 0,5 a ile daje na max to nie wiem bywało 0,7