Odp: turbosprezarke
A jak to jest że piszesz że turbo może więcej i mniej ładować? Nie rozumiem, zaślepia się jakoś go czy jak? Chodzi mi że piszesz że ładuje Ci 0,4-0,5 a mogło na 0.7 jak to z tym jest?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » turbosprezarke
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A jak to jest że piszesz że turbo może więcej i mniej ładować? Nie rozumiem, zaślepia się jakoś go czy jak? Chodzi mi że piszesz że ładuje Ci 0,4-0,5 a mogło na 0.7 jak to z tym jest?
Normalnie. Masz jakiś doładowany silnik? W zaleznosci od tego jak spasowana jest turbina przy jednakowym obciążeniu jedna da ci 0,5 inna 1,5 Nic nie ustawiam. Przy średnim obciazeniu jest 0,4 przy maksymalnym obciązeniu ponad 0,7 nie wiem ile dokładnie bo nie robiłem jakiś prób po prostu jeżdżę.
A zaslepianie to inna sprawa jak będzie turbina od silnika 6 cyl to trzeba zaślepić 1 dziura po ciepłej stronie bo sa dwie .
Ale to wszystko już było
To zostałem wprowadzony w błąd bo jak zachodnie ciągniki w przedziale 160-180koni warzą 9 ton to ja się wycofuję. Koseś 7720 ma 197koni to nie ten przedział o którym mowa.
:walka: http://www.youtube.com/watch?v=R2215axLSVs
Słyszycie tą prace ja się delektuję codzienne, na 3szosowej nie da się zadusić nawet na oranym.
No dobra case nie przeciągnął forsza ale czy forsz ma taką pracę na co dzień? jeśli tak to tylko truje środowisko i wyrzuca nie spalone paliwo w powietrze a co za tym i pieniądze . Marku nie wiem gdzie mieszkasz (profil nieuzupełniony ) ale jeśli masz ochotę to zapraszam do mnie abyś spróbował sił z fastrakiem , moc podobna ,masa też. Zrobimy dwie próby ,jedną na polu a drugą na asfalcie ,zaprosimy kilku kolegów z forum na sekundantów i wszystko się wyjaśni .Tak nawiasem mówiąc miałem forsza i pracował z tymi samymi maszynami co jcb więc jako takie porównanie co do uciągu mam dlatego czekam na konfrontację bez obaw .
Ile ja mam lat żeby jechać sto kilometrów i cokolwiek udowadniać i to gratis co innego przegrany traci sprzęt na rzecz wygranego.Co do spalania się nie wypowiem bo nic nim nie robiłem w polu ,na pewno od Twojego mniej tu cytuję dane z internetu.
http://www.youtube.com/watch?v=ZbZ4sUWlR9k
Mam coś takiego ale do transportu przydało by się coś szybszego np. twój fastraczek .
ja swoim 323 turbo uprawiam pod siew biegiem II-4 i idzie jak buza po orce jak jade drugim razem to idzie nawet III -2 ale sie meczy a agregat nie mały ma szerokość 6 metrów i ponad 3 tony wagi pół zawieszany czeski i w tym włóka i jaki ciagnik tej mocy tak by szedł http://www.youtube.com/watch?v=qmzNC6dK90g
http://www.youtube.com/watch?v=UADp2BDz … CoA2R5U6ag
Panowie mam wrażenie że przeceniacie moce przerobowe forsza ...co do przeciągania to dośc ciekawy sposób lecz nie ukaże wg mnie zacięcia maszyny lecz zacięcie kierowcy ... kto pierwszy ten lepszy najlepszym sposobem by było jednakowa maszyna te samo pole i oby dwa ciągniki do tego pożadny pomiar prędkości i sprawa załatwiona
u nas tak zrobili z jeleniem 7320 i ruskim 15XX zgadnijcie który szybciej szedł z kompaktorem 4m po orce ? jedna zasada była taka że nie może silnika więcej zbijać z obrotów niż 1800
Ruski to twarde sprzęty i życiowe, Co do fortschrittów uciąg mają ale jeżeli do maszyny potrzebna jest również prędkość to już z tym gorzej na wyższych biegach dostaje zadyszki albo silnik jest przeciążony, spali dużo i długo nie pochodzi. Jakbym miał szukać coś nowego na pewno przejrzałbym ruskie sprzęty.
Fortschritt jaki jest każdy wie i po jakiego się mocować z silniejszym jak już to równy z równym np.jakimś 100 KM ale fakt że rozglądając się za następcą to niema co wziąć pod uwagę bo do 120KM to wszystko raczej waga piórkowa leciutkie i grzebią pazurkami jak kura pod płotem.
No i znów temat z kupna sprężarki zszedł na wyższośc forsza nad innymi maszynami.
Jamir jest tak jak powinno być że każdy chwali to co ma! Ja chwaliłem forsza i ty też go chwaliłeś ale tak już jest że jeśli przesiądziesz się na inną maszynę to masz już jakieś porównanie . Niestety z nowszymi konstrukcjami forsze już nie wypadają tak różowo ,a dokładanie turba ,siłowników do podnośnika , to jak to pisze Wojtas" leczenie syfa pudrem " niestety ze względu na polską gospodarkę niekiedy konieczne i ja nikogo z tego powodu nie neguję ale przesiadając się z c360 albo ciapka na forsza to był skok technologiczny i tak samo będzie jak forsz pójdzie w odstawkę a na podwórku zawita nowoczesna maszyna .
panowie spokojnie co nie potrzebne sie usunie
chce kupic turbo a tu wywody filozoficzne a wiec odswieze ma ktos turbine na sprzedaz czekam na propozycje
ile dajesz za turbo od SW400?
ile dajesz za turbo od SW400?
tyle ile trzeba podaj cene , dogadamy sie
TPS jak szukasz turbo do forsza to patrz za turbo od silnika 4-ro garowego
Z racji tego że nie wiem po ile chodzą urzywane zabawki tego typu to 400? i patrząc na przestrzeni czasu że ta turbina chodziła tydzień w silniku od nowości więc nie ma tragedii lecz zajmuje miejsce na półce chyba że ty zaproponuj cene ? albo niech się wypowie ktoś kto kupował sprężarkę i wie ile kosztują ?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » turbosprezarke
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo