Odp: Podatek gruntowy
Jak tam u was podatek rolny na przyszły rok ,w mojej gminie udało mi się wywalczyć cene gusoską żyta z 69zł na 44zl q to wyjdzie jakieś 105 zł/ha przeliczeniowe
A co cala piepszona rade gminy na kolano wzieles ???
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Podatek gruntowy
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak tam u was podatek rolny na przyszły rok ,w mojej gminie udało mi się wywalczyć cene gusoską żyta z 69zł na 44zl q to wyjdzie jakieś 105 zł/ha przeliczeniowe
nie po prostu się z nimi dogadałem mam dar przekonywania i staram się z ludzimi żyć w zgodzie a zwłaszcza z radą nie ważne po której stronie barykady stoją a oni mnie za to szanują
farmer1 napisał/a:Jak tam u was podatek rolny na przyszły rok ,w mojej gminie udało mi się wywalczyć cene gusoską żyta z 69zł na 44zl q to wyjdzie jakieś 105 zł/ha przeliczeniowe
a czy u was ktoś z izb rolniczych lub samych rolników poszedł do wójta lub przewodniczącego rady z pismem o obniżenie ceny gusowskiej skupu żyta bo jerzeli nie to rada i wójt stwierdzą że rolniką jest bardzo dobrze i dołożą wam maksymalny podatek choć mogą go obniżyć zwłaszcza że cena skupu i plony nie były ciekawe ,
a czy u was ktoś z izb rolniczych lub samych rolników poszedł do wójta lub przewodniczącego rady z pismem o obniżenie ceny gusowskiej skupu żyta
Na mój wniosek wójt odpowiedział, że z racji obniżenia ceny skupu podatek jest niższy o 12 zł, a wydatków nie planuje zmniejszać to i podatków też.
a z radą nie możesz się dogadać chyba że rada cała za wójtem to będziesz miał problem , ja mam ten plus że wójta mam w porzątku ai z radą można się dogadać
Panowie jak u was z podatkami gruntowymi,u mnie w gm Śrem Wlkp 104,90 zł/ha przeliczeniowy o 4,9% podnieśli wszystkie podatki
u mnie 100 za przeliczeniowy
U mnie coś koło 160 zl/ha
Nakazy płatnicze na rok 2015 dotarły. W gminie Śrem 105 zł za ha przeliczeniowy,gmina Krzywiń 145 zł za ha przelicz. Wniosek nasuwa się pastępujący;gdzie rządzi psl [Krzywiń] trzeba dopłacić 40% haraczu.
My/mamy Maxa
Nie tylko psl, u mnie rządzi sld i też mam 145 pln.
Ja mam 153 w jednej a 154 zł w drugiej gminie.
Mi wychodzi 208 zł za 1h ornego
to ja mam dość tanio bo 100zł w gminie gdzie mam większość pola a w drugiej 8x zł dokładnie nie pamietam
W mojej gminie zmienił się włodarz i w tej chwili mamy podwyżki za dzierżawę gminnego mienia wzrost o 800 % z 100 na 800 zł za 5-6 klasę tłumaczenie bo dzierżawca dostaje dopłaty w kwocie 1500 zł. słowa Pani sekretarz ciekawe za co takie dopłaty.
U mnie za przeliczeniowy po 153 zł.
W mojej gminie 125 zł hektar przeliczeniowy.
W mojej gminie zmienił się włodarz i w tej chwili mamy podwyżki za dzierżawę gminnego mienia wzrost o 800 % z 100 na 800 zł za 5-6 klasę tłumaczenie bo dzierżawca dostaje dopłaty w kwocie 1500 zł. słowa Pani sekretarz ciekawe za co takie dopłaty.
To jest dowód że po zmianie władzy może być tylko gorzej i tu jest dobry przykład.
u mnie też 125pln za przeliczeniowy
W przeciwieństwie do wszystkich u mnie były obniżki .Nie wielkie ale zawsze .Został wybrany wreszcie nowy wójt i zjechał lekko poniżej stówki za ha przeliczeniowy.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Podatek gruntowy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo