MAREKPE napisał/a:tomek1974 napisał/a:K*rwa mać czy to państwo jest poje*ane ,mam nie wyrejestrowanego samochódu od kilku lat bo poszedł na części co robić ratujcie.Wypowiedziałem tylko ubezpieczenie a auto w WK nadal widnieje.
Napisz umowę na obcokrajowca, najlepiej ruska czy ukraińca, dane znajdź jakieś w necie i napiszesz tylko oświadczenie w WK, że auto sprzedałeś za granicę, opłacisz 12 zł i po sprawie.
dziś dzwoniłem do WK, powiedziałem że kupiłem i sprzedałem na wschód i... nic nie chcą, żadnego papiera, nic. Ponieważ z racji że nie rejestrowałem u siebie do oni o tym aucie nic nie wiedzą, co ciekawe to ubezpieczyciel też nic nie wie bo nie kontynuowałem ubezpieczenia w związku z czym nikt go nie wznowił i tym samy nie można zlokalizować "luki" w ubezpieczeniu bo auto nie widnieje na nikogo kto ubezpieczył- nie ma winnego. I na dobra sprawę to nic nie muszę robić, kumpel od którego kupiłem jest czysty a że nie wznowiłem tylko tylko sprzedałem to tęż jestem czysty.
Pytanie co z urzędem skarbowym czy mam to jakość zgłaszać czy olać?
już wszytko wiem
Nie ma obowiązku składania oświadczenia pcc3 jeżeli wartość pojazdu nie przekracza 1000 zł.
wszystko jasne.
co do ubezpieczenia teoretycznie trzeba zgłosić zbycie po 30 dniu od daty zdarzenia u ubezpieczyciela.
Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]