Temat: Fortschritt E-512
Przyszła chwila rozstać się z Fortschrittem. Poszukuje nowego właściciela, który się nim zaopiekuje. Cena 16500 do negocjacji. Zdjęcia są w mojej galerii.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » Fortschritt E-512
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Przyszła chwila rozstać się z Fortschrittem. Poszukuje nowego właściciela, który się nim zaopiekuje. Cena 16500 do negocjacji. Zdjęcia są w mojej galerii.
Co myślisz kupić lub kupiłeś za poczciwego 512.
Przemo ja się sprawuje Twoja 512 ? w jakim jest stanie ? z czystym sumieniem mógłbyś sprzedać ją na forum i później bez obaw nadal być forumowiczem ?? 16500 + 400 km transportu ? za ile chcesz ją oddać ?
Stoi już Dominator 98 Maxi
Kombajn sprawdzał dobrze, wiadomo trafiały się jakieś awarie. Silnik miał robiony remont 3 lata temu w Grudziądzu przez Piotra. Heder ma napęd kosy od 514, kosa była założona nowa przed tym sezonem. Kosa i wszystkie bagnety są od bizona. Sieczkarnia założona osobiście, w ostatnich dwóch latach prawie nie pracowała, bo wszyscy zostawiają teraz słomę. Założony nowy łańcuch przenośnika zbożowego i łańcuchy w przenośniku pochyłym.
Za dominatorem dużo się najeździłeś żeby coś ładnego znaleźć?
W sumie to nie. Poszło dość gładko i nawet nie daleko, kupiłem w okolicach Damasławka.
A przystawkę do kukurydzy spod Gniezna. Muszę kupić jeszcze klepisko z przysłonami.
który rok i jaka cena? Silnik jaki?
rok 91 silnik powinien być teoretycznie OM 366LA ale jest OM 366A
http://www.agrofoto.pl/forum/gallery/im … r-98-maxi/
ładny, jeśli to nie tajemnica t oile dałeś?
Grubo przekroczył 100
piszę w tym wątku bo to o 512- stke chodzi. Jest niedaleko mnie 512 do rozebrania na części, ja biorę z niej silnik zeby do kermita zamienić i zastanawiam się nad skrzynią , bo ładnie wszystko cichutko chodzi, na pełnym przyśpieszeniu nic nie trzęsie , koleś chce za nią 600 zł... opłaca się ? biore jeszcze z niej sita bo ma na dużym oczku do grochu i tłumik bo w mojej 514 już dziurawy i widać jak przy nim kurz zaczynał się palić.
Za 600 to się nawet nie zastanawiaj tylko bierz , nie spotkałem się ze skrzynią poniżej 1000 , no i ta sprawdzona.
gościu co brałem od niego 514 też miał dosyć części od niego i wszystko dorzucił, została tylko skrzynia i przednia oś i chciał chyba za to razem 600 albo 700 zł
Zobacz czy nie ma przypadkiem przystawki zwalniającej na bęben. Jak jest to wykręć ją proszę i ja ją biorę
Przymierzasz się do kukurydzy? czy do rzepaku
do rzepaku ...
Zobacz czy nie ma przypadkiem przystawki zwalniającej na bęben. Jak jest to wykręć ją proszę i ja ją biorę
tego niestety nie było
Zapytam jutro znajomego handlarza czy jeszcze ma przystawkę bo niedawno pociął 512, tylko chciał za tę przystawkę chyba z tysiąc złotych.
Zapytaj proszę. Wiem, że to się ceni drogo ..... Któryś z kolegów z forum jakieś dwa miesiące temu sprzedawał, ale przegapiłem temat .....
No sprzedawał a ja kupiłem. Fajna sprawa bo posiada 3 pozycje: obroty normalne tak jak bez zwalniacza, obroty o połowę mniejsze i luz, super sprawa jak Ci się zapcha na bębnie bo w razie czego kręcisz samym bębnem a nie całym kombajnem
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » Fortschritt E-512
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo