21

Odp: Skarby Zabytki po 2 Wojnie światowej

Cały Dolny Śląsk to wielka tajemnica  od węgla i złota po uran od kompleksu fortyfikacji Riesse aż po obóz Gross Rossen- skad  niemcy brali tych więżniów do budowy fortyfikacji i produkcji V1- V2  wiele tajemnic kryje masyw gór Sudeckich i jego przedgórze. Przypał  Wojtas  i ja wiemy o tym bo niedaleko tych skarbów mieszkamy może wreszcie jakieś kompleksowe poszukiwania dadzą odpowiedz ? a póki co to mamy dużo zbieraczy  złomu szabrują wszystko co się da włącznie z rózbiórką mostow  w nocy  i na skup. albo węgiel w bieda szybach! narazie takich mamy poszukiwaczy skarbów  - ale to ze zwykłej biedy jaka panuje też na DŚ.

22

Fajny temat jak z filmu Pan samochodzik i templariusze ale ja bym się zgodził z fenolem co było do wywiezienia zostało wywiezione przez naszych sojużników .Ale takie opowieści są bardzo fascynujące których się słucha z otwartą gębą i niedowierzaniem.Rosja okupując nasz kraj przez tyle lat miała tyle czasu i możliwości że na pewno by sobie nie odmówili zbobrowania wszystkiego do szpiku kości aby osiągnąć sukces

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

23 Ostatnio edytowany przez PRZYPAŁ (2013-12-28 00:46:59)

traktor napisał/a:

może wreszcie jakieś kompleksowe poszukiwania dadzą odpowiedz ?

Prawda jest taka że nie dadzą  gdyż nasze władze są za słabe w uszach i nie potrafią tego załatwić . Coś co jest w naszych rękach w obrębie naszego Państwa nie potrafią upilnować a martwią się chodźby Ukrainą ...

24

nie otworzą tego bo albo wiedzą  i cicho siedzą albo są aż tak  osrani że nie mają odwagi tego ruszyć ... ale na moje oko i co niektóre opowieści  być moze prawdziwe ,,, są nadal tacy skamuflowani co cicho siedzą i tego pilnują  by nikt tam łap nie pchał

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

25

Jak Herbert Klose.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

26

Codziennie, od poniedziałku do piątku, o 20:30 na Polsat Play lecą "Skarby III Rzeszy" z Wołoszańskim w roli głównej - http://www.polsatplay.pl/Nasze_Programy … index.html . Fajny programik.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.