Odp: Mdw 524
A jakie ma wymiary jest dużo większy od 512 ? Głównie chodzi mi o wysokość i długość
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Mdw 524
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 36 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A jakie ma wymiary jest dużo większy od 512 ? Głównie chodzi mi o wysokość i długość
Błażej więc Twój ma też już ten dodatkowy bęben? Papej a Wojtas pisał o komforcie w Claasie 108. 105 to jednak starsza epoka, na moje niewiele różni się od Dominatora 100 a wioskę dalej gościu go ma to szału też nie robi. No i swoje już ma przelatane skoro to sprzęt z lat 70-tych
Laszek słuchaj sprawę mam. Kiedyś pisałeś o kimś z rodziny, miał tego 525 H. Ja wtedy przegapiłem sprawę i nie wziąłem go... Ściąga on kombajny jeszcze? Bo taki 525 H w półokrągłej kabinie by mnie bardzo interesował, ewentualnie 98 SL ale to już większe pieniądze...
Paweł zgłoś się do niego. Aktualnie ma na sprzedaż 527 ale jak byś chciał to pewnie by i 525 by Ci ściągnął. Ale za te pieniądze to bierz 527
http://tablica.pl/oferta/case-527-komba … 6ed5be0fc2
Paweł zgłoś się do niego. Aktualnie ma na sprzedaż 527 ale jak byś chciał to pewnie by i 525 by Ci ściągnął. Ale za te pieniądze to bierz 527
http://tablica.pl/oferta/case-527-komba … 6ed5be0fc2
W Dębowie kilka lat temu oglądałem 524
To jest ten sam co kosił u mnie qq ? Bo miał on dwa takie.
Cena śmieszna troche jak za taki kombajn, chyba że jaki kombajn taka cena....
Wizualnie nie jest wylalkany ale za to sprawny bo hektarów nie mało nim przewalił. Jednego 527 kupił za śmieszne pieniądze z padniętym serduchem ale zrobili go i szedł jak burza. Jakoś nie mam czasu się tam do niego wybrać.
Z tego co mi wiadomo to go zrobił z tym silnikiem ale coś znowu się w nim *** i stoi ale nie wiem jak teraz coś chyba się grzał im . No ten kombajn to czaskał te ha i to masakrycznie dużo.
sprzęt stworzony do ciężkiej pracy
http://www.youtube.com/watch?v=q0H9EnsCX-Q
Tutaj w akcji ten case, sprzęt stworzony ale też cholernie wydajny.
512 przy plonie 6 t z hektara jestem w stanie hektar wykosić, a jeżeli 524 jest unowocześnioną 512 to dla mnie dobrze. Marek323 ile wyjdzie zboża do zbiornika ?
3,5t pszenicy
Marek323 na jakim biegu kosisz ? Ciekawe czy prędkości poszczególnych biegów odpowiadają 512
Na II się kosi I używa się jak leży zboże na dechę .
A silnik jest taki sam jak w sieczkarni e 281 ?
W e 524 tak.
524 ma chyba nowszą wersję, na pojedynczych pokrywach zaworów. To jest chyba na licencji Mana czy jakoś tak. PiotrK pisał chyba coś tu że tam są tłoki żeliwne w kształcie litery T
A co do silnika to czy zimny silnik ma prawo dymić ( tak jak to robią 512,323 itd ) ?
Chyba każdy zimny silnik musi zadymić, oczywiście najwięcej przy odpaleniu.
Mój dymi zimny całkiem sporo ale jak się rozgrzeje to nie... Chyba, że pójdzie na bęben za dużo to coś tam puści.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 36 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Mdw 524
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo