21 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2012-12-05 12:49:06)

Odp: Problem z BMW

Te bujanie  to nie takie jak przy wiatrach tylko jak  bym   koła miał strasznie nie wyważone albo guza wielkości arbuza  na oponie . Większość  tulei mam wymienionych . Zaczyna mnie to wk...ć . Znajdę trochę czasu i podjadę niech mi ją podniosą bo ja nie mam gdzie  . Mechanicy mówią że to koła  tak że zacznę znowu  od tego .
To się stało nagle lekko trzęsło  bo miałem wyrobione zawieszenie z przodu ale nagle wpadł w takie wibracje jak nigdy .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

22

Ja od 8 lat mam e36 coupe i po kupnie miałem podobne objawy tylko jak jechałem po nierównym asfalcie przyczyną okazały sie właśnie te tuleje wymieniłem na oryginały i problem znikł tylko jak bedziesz zmieniał te  tuleje to musisz je odpowiednio zamontować bo inaczej moment i bedzie po nich.

23

Panowie auto zaczeło mi  pływać  po drodze  . Wydaje mi się że  tułeje  na tylnym wózku padły .  I tu  pytanie czy normalne  czy poliretan zakładać ? Ktoś  ma  jakieś doświadczenia w tym  temacie ?

24

Ja u siebie zawsze zakładałem zwykłe tzn. gumowe,Lemforder 1,5-2 lat nawet wytrzymywał,wszystko inne zrywało się nawet po tygodniu.Nie wiem jak  teraz z tymi poliuratanami ale pare ładnych lat temu kumpel zakładał je z przodu i z tyłu w e 34 ,200-paro konnej który dużo latał bokiem i mówił że porażka,wóz sztywny jak jakiś schmelzwagen i co ciekawe koła 17  255 szerokie i nie mógł jej w koleinach utrzymać.A tuleje z tyłu zerwał tego samego dnia co założył.

25

Jak użytkujesz normalnie BMW to zakładaj gumy takie jak mają być, bo reszta to ma w jakimś stopniu usztywnić zawieszenie(co nie oznacza że to robi).

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

26

Tylko odradzam zamienniki.

27

Ok dzięki za  info , tylko zdaża  mi się  latać  bokoem ... smile

28

chodzi ci o tuleje na wózku od mostu takie cztery  duże pydy czy te które trzymają wahacz

29

do zwykłej jazdy oryginał czyli guma to wyczynowej poliuretan

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

30

Na razie  to te w  progach mi poszły ,  nie wiem które  jeszcze szlak  trafił . Auto ma cięzki żywot.  Jeździ często obciążone jak nie rosłymi chłopami to jakimiś gratami . Może  jeszcze hak założe . Dlatego zastanawiam się jeszcze  nad innymi  sprężynami z tyłu  bo jedna właśnie  pękła ...

31

Jakby co to mam dojście do oryginałow produkowanych na pierwszy montaż do vw audi bmw mercedes porsche itd.