Odp: ULS w 303
heh to tym razem nie zyłwia bys musiał reanimowac tylko brame
i co było skutkiem jego nieobecnosci ??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » ULS w 303
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
heh to tym razem nie zyłwia bys musiał reanimowac tylko brame
i co było skutkiem jego nieobecnosci ??
Misiek opisz dokładnie co zrobiłeś i co było przyczyna
Misiek opisz dokładnie co zrobiłeś i co było przyczyna
Przyczyną padniętego żółwia był u mnie calkowicie wyjechany przełącznik. Przeczyściłem, powymieniałem co się dało no i spróbowałem czy działa. U mnie akurat był to mały problem że żółw nie działał
Panowie mam pytanie ? w moim zt 323 uls działa bardzo dobrze wtedy kiedy jest potrzebny zawsze działa tylko zastanawia mnie jedna sprawa po właczeniu ULS nie moge wysprzeglic musze spowrotem wyłaczyc złowia i dopiero moge zatrzymac traktor Czy to jest poprawne ze na złówiu sprzegło nie rozłancza?????
U mnie też tak jest.
hmm moze to jest wina zle ustawionego sprzegła albo czegos innego umnie różnie bywa raz sie wysprzegli innym raziem sie nie zatrzyma ale lepiej nie ryzykowac i wyłaczas ULS przed zatrzymaniem sie bo mozna narobic sobie bałaganu
Dzisiaj umarł mi żułw Nie wiem dlaczego... ale wydaje mi sie że to będzie wina źle wyregulowanego sprzęgła
z tego co wiem to przy załączonym żółwiku nie da się wysprzęglic kiedyś tatko o tym pisał
a właśnie co z tatkiem panowie
panowie na włączonym żółwiku można się zatrzymać a nawet można ruszać wszystko pod warunkiem dobrze wyregulowanego sprzęgła. W moim forszaju jak go kupiłem to nawet wom nieszło włączyć ale teraz to wszystko działa
a właśnie co z tatkiem panowie
a Tatko pracuje dużo i niestety ale nie ma czasu na kompa
opiszę pokrotce zasade działania uls:normalnie skrzynia napedzana jest wałkiem pierwszego stopnia ze sprzęgła,po załączeniu uls napęd przekazywany jest z wałka 2 stopnia sprzęgła.Jeśli sprzęgło jest żle wyregulowane i nie można wycisnąć 2 stopnia ciągnik jedzie i tyle.Wyregulujcie sprzęgło tak aby po wciśnieciu sprzęgła przestała pracować pompa od hydrauliki to i wtedy się zatrzymacie na uls-ie pozdrawiam
mam ciadnik zt303 i nie wiem o co Wam chodzi z ta zapadka na sprzegle?? gdzoe ona jest jak ona działa?:hmmm: prosze o odpowiedz
pozdrawiam
Dzień Dobry Wampi !
witaj Sławek
witam
żadnej zapadki na sprzegle nie ma, poczytaj wczesniejsze posty i wszystkiego sie dowiesz
witam
żadnej zapadki na sprzegle nie ma, poczytaj wczesniejsze posty i wszystkiego sie dowiesz
ale byc powinna. w katalogu nawet jest. w moim po tej zapadce to tylko wspomnienia zostały
A w którym miejscu?
mam 2 rozebrane sprzęgła i patrzę-i nie widzę żadnej zapadki .Jest obudowa docisk i 2 tarcze sprzęgłowe,nawet nie widzę miejsca gdzie mogłaby być takowa zapadka.Przejrzałem katalog i też nie mam tam żadnej zapadki.Jedyne co mi się kojarzy to chyba coś w skrzyni biegów może być zapadkopodobnego na górnym wałku od przodu
obejrzyj filmik na youtube tytuł chyba jakoś zt 300 zt 303 i tam widać troche jak zdiała zapadka
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » ULS w 303
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo