21

Odp: Ubezpieczenie PZU maszyn rolniczych

Powodzenia, kuzyn w zeszłym roku wywrócił masseya też prawie nówke na bok , p0szły drzwi , dach kabiny , błotniki i szyby, i pare innych pierdól,. Pzu wyceniło mu to na 14 tys i nastepnego dnia miał kase na końcie, oczywiście nie przyjoł tego odwolał sie i w sumie naprawa wyszła prawie 40 tys, pzu zwróciło mu 30 z hakiem.

mdw

22

Tak jak piszesz kolego PZU jest szybkie do wypłaty jak wycenią ,najlepiej po wycenie oddać do zakładu naprawczego i rozliczać się bezgotówkowo i wtedy płacą według faktóry tylko warunek to w polisie musi być wariant warsztat w przypadku wariantu wyceny tyle ile wycenią to dadzą czyli liczone są najtańsze zamienniki i bez VAT.

23

Jak to czytam to mi znowu sie przypomina jak o mały włos nie przewróciłem nowiutkiego ciagnika (nie mojego) jak sobie przypomne to mnie ciarki po plecach przechodza

Rolnik z powołania:-)

24

scoda19 napisał/a:

liczone są najtańsze zamienniki i bez VAT.

W zeszłym roku wszedł przepis, że ni wolno brać do wyceny cen zamienników tylko oryginał.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

25

Ale  czy  to jest stosowane przez PZU-   ja jestem bardzo sceptyczny do ich  wycen  płatności  itp.. zreszta  cała branża  ubezpieczeń to  w  polsce   to  dziki rynek  ?

26

Oj dziki i dziwię się że w ogule coś płacą

27

Jaką firmę polecacie do ubezpieczenia kombajnu na czas żniw?

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

28

Dołączam się do pytania. W poniedziałek mam jechać ubezpieczać.

29

rok temu miałem w pzu za polise za miesiac zapłaciłem 21zł kwota ubezp.20000zł
miałem mały pozar instalacji i wyplacili mi szybko i spawnie bez ceregieli 2600zł koszt naprawy 700zł.polecam

30

Jack a co miałeś zawarte w tej polisie? Mi chodzi o ogień, i przejazd po drodze. I rzeczywiście wymagają mieć gaśnice określonej wielkości?

31

Mam polisę w pzu na tak zwane mienie ruchome i obejmuje ona wszystkie maszyny w gospodarstwie które nie podlegają rejestracji .

32

dokładnie jak pisze koseś ubezpieczenie mienia ruchomego.na polisie zapisujesz jakie maszyny masz ustalasz kwote polisy i jakie ryzyka obejmuje.o gaśnice nawet nie pytał a tym bardziej o jej wielkość.z tego co go pamietam szkody do 5000zł sa likwidowane sprawnie a potem to już jest inaczej.u mnie gość przyjechał porobił zdjęcia spytał co wg mnie uległo uszkodzeniu wiec sypłem cała litanie;-) wieczorem tego samego dnia miałem już kosztorys

33

Ja zawsze miałem w PZU moja agentka coś mi wspomonała że concortia w tym roku wyszła z czymś ciekawym...